Dupa Revolutie, cartile pseudostiintifice au inceput sa capete din ce in ce mai mult teren. Desigur, suntem inca in urma daca ne gandim la lucrarile de referinta ale unor autori precum Zecharia Sitchin sau Erich von Daniken, insa incercam sa tinem pasul si sa promovam autori care incearca sa ne dezvaluie secretele lumii, nu prin prisma unor rapoarte strict stiintifice, ci prin prisma unor descoperiri si trairi controversate, pe care, de multe ori, oameni sus-pusi au incercat sa le musamalizeze. Nu ne vine in minte decat actiunea din secolul trecut, acel proiect Blue Book, care incerca sa aduca o ratiune in fenomenele controversate ce au terifiat si intrigat America, in anii ’50. Oamenii insa incep sa nu mai creada toate aceste explicatii mult prea stiintifice si admit, in numar tot mai mare, faptul ca acolo este o putere mai mare decat ei, pe care inca nu o putem explica, insa trebuie sa o acceptam. Aceasta putere exista din timpuri imemoriale si se afla in colturi cat mai diferite ale lumii, precum muntii Bucegi din Romania.  

Aici isi intra in rol autorul cartilor despre care vom discuta mai jos. Probabil nu multa lume a auzit de acest cutezator al lucrarilor de gen din Romania, insa misterul care il invaluie nu face decat sa sporeasca autenticitatea celor spuse de el in paginile unor carti precum: Viitor cu cap de mort,12 zile – O initiere secreta in taramul tainic al zeilor, Misterul din Egipt – Primul tunel, Pergamentul secret – Cinci tehnici initiatice tibetane, In interiorul Pamantului – Al doilea tunel, Geneza uitata si Cristalul eteric – Al treilea tunel. Aceste Radu Cinamar carti starnesc interesul inca de la primele pagini de lectura. Sunt carti “devorate” de cei care isi doresc sa afle mai multe despre geneza, despre

 ceea ce sa intamplat pe pamant cu mii de ani, despre tunelurile si salile ascunse in muntii Bucegi, despre luna si multe alte subiecte de interes. Adesea gasim referiri despre Pamant, care ar adaposti in interiorul sau o alta lume.  De fapt, acesta fost subiect de discutii in diverse epoci si culturi. Din vremuri imemoriale, oamenii au crezut ca exista o alta lume situata chiar sub suprafata planetei noastre. De exemplu, pentru grecii antici, centrul pamantului era un loc intunecat umplut cu sufletele mortilor.

Stiinta moderna sustine ca Pamantul este o serie neintrerupta de straturi, cruste si magma lichida care inconjoara un miez dens, fierbinte, realizat in principal din fier si nichel. Dar nu toata lumea este convinsa. In secolul al XVII-lea, unele dintre mintile stiintifice de frunte ale vremii au venit cu o noua teorie – ca planeta este de fapt goala. Aceasta idee s-a dovedit incredibil de durabila. Mai mult, aceste voci sustineau ca suspendat in centrul acelui gol este un Soare interior, care este impartit, pe laturi, intre zi si noapte.

Insa au existat chiar si speculatii stiintifice facute de Edmund Halley, cel care a observat pentru prima data cometa Halley. Teoria lui Halley este ca planeta are o serie de cochilii sferice, care se invart in directii diferite, toate inconjurand un nucleu central. In estimarea sa, bazata pe citirile campului magnetic si pe ceea ce stia despre tractiunea gravitationala a Soarelui si a Lunii de pe Pamant, acest model ar putea explica orice inexactitati in citirile sale ale campurilor magnetice ale planetei.

Ideea este ca, aceste subiecte si multe altele, pe care le ragasim in cartile acestui autor au fost si vor fi mult timp de acum inainte dezbatute. Servicii secrete si conspiratii, civilizatii antice si civilizatii nepamantene, grupari mai mult sau mai putin secrete, descoperiri si fapte inimaginabile: acestea sunt condimentele care pot aduce succesul unor carti precum cele oferite de misteriosul autor.