Inainte de inventarea tiparului, cartile nu erau disponibile tuturor. In plus, lipsa educatiei si a scolilor faceau ca cititul sa fie un privilegiu pe care doar anumiti oameni il aveau. Din aceste motive, doar membrii familiilor regale, nobilii si preotii aveau acces la carti. Restul oamenilor invatau lucruri de la un mentor sau le descopereau singuri, asa cum puteau, si prin procese indelungate, presarate cu multe greseli. Astazi cartile insa sunt disponibile tuturor. Pe piata sunt disponibile carti despre orice. Romane, carti de specialitate, stiinta, povesti, carti despre cum sa faci anumite lucruri sau carti care te invata cum merge viata si incotro ai putea sa te indrepti. Acestea din urma sunt carti dezvoltare personala, o categorie din ce in ce mai cautata in randul cititorilor care simt ca trebuie sa isi gaseasca calea in tumultul existentei. In plus, in ziua de azi cartile sunt disponibile atat in librarii, cat si online, putand comanda de pe internet titlurile dorite care in cel mai scurt timp vor ajunge la tine acasa.

O astfel de librarie online este carti-beletristica.ro Pe site sunt disponibile carti din diverse categorii si domenii. Sunt zeci de titluri din care cititorii pot alege. Putem aminti din categoria dezvoltarii personale titluri precum Dezvoltarea intuitiei. Ghid practic pentru viata de zi cu zi, de Shakti Gawaun sau Esenta vitalitatii- Anat Baniel. De ce sa citesti carti de dezvoltare personala?

A citi carti de dezvoltare personala, desigur, nu reprezinta o garantie precisa spre succes fara ca tu sa asimilezi exact ceea ce ti se spune si fara ca tu sa aplici aceste lucruri in viata de zi cu zi. Nu iti imagina ca la finalul cartii vei gasi o formula magica sau lucrurile se vor schimba de la sine. In niciun caz! Cartile de dezvoltare personala sunt scrise pentru a schimba mentalitatea celui care citeste si pentru a-l face sa se regaseasca intr-o pagina din carte, intr-un capitol sau macar intr-o fraza. Aplicand sfaturile sau ideile, viata cititorului se poate schimba, insa numai daca acesta crede cu adevarat. Astfel de carti trebuie citite saptamanal si pe o perioada indelungata. Nu abandona lectura doar daca una din carti nu se pliaza pe necesitatea ta. Citeste cat mai multe si ochii mintii ti se vor deschide.

Cartile de dezvoltare personala sunt la fel de bune precum mersul la terapeut. Avantajul este ca le poti citi si reciti de cate ori ai nevoie. Cartile de dezvoltare personala te vor ajuta sa devii mai bun. Te vor ajuta sa iti schimbi gandurile, atitudinea cu privire la anumite aspecte ale vietii. De asemenea, te ajuta sa relationezi mai bine cu stresul, schimbarile de stare sau problemele emotionale. Iti vor face mintea mai puternica si vei putea sa tii piept situatiilor si sa iei deciziile cele mai bune in viata. Increderea in tine va creste si optimismul va reveni. Atunci cand esti pozitiv totul va merge mai usor. Vei readuce linistea in viata ta si vei fi mai de ajutor pentru tine si pentru cei din jur. Motivele pentru care ar trebui sa citesti macar o carte de dezvoltare personala sunt infinite. Incearca ce crezi ca se pliaza pe nevoia si personalitatea ta. Cu siguranta la carti-beletristica.ro vei gasi ceea ce va readuce soarele in viata ta.