Depresia a devenit boala cea mai raspandita in lume.

Se pare ca din cauza stresului, a ritmului din ce in ce mai alert al societatii, al exigentelor pe care acest secol le impune, unii oamenii nu se pot adapta acestor cerinte simtindu-se izolati, traind retrasi si refugiindu-se in diverse activitati mai putin pragmatice, cu tenta melancolica.

O astfel de persoana este si prietenul meu Cristian.

Este un om caruia i s-ar fi potrivit secolul trecut.Vazandu-l trist si l-am intrebat:

– Te pot ajuta? Iti fac consiliere psihologica daca doresti.
– Nu….Iti multumesc, dar eu am alta metoda, una pe care tu n-o vei agrea..
– Adica?
– Uite , eu ma simt foarte bine citind.Cel mai mult ma linistesc cartile crestine.
– Adica carti cu profil religios? Sau nu inteleg eu bine…
– Uite un exemplu de carte crestina este “Ben-Hur” de Lewis Wallace. Sau “Quo Vadis” de Henryk Sienkiewicz, mai cuoscuta…Le-ai citit, sunt sigur!
– Da, le-am citit si mi-au placut.Sienkiewicz a luat Premiul Nobel pentru Literatura in 1905, daca nu ma insel, dar nu sunt sigur ca asemenea carti te pot ajuta..Te pot linisti pe moment dar nu stiu cat de mul iti vor folosi pe termen lung.Tema lor atinge cateva momente importante din istoria crestinismului, dar cam atat.
– Da, tu esti altfel.Eu sunt mai melancolic si caut astfel de carti.Ele au darul de a ma calma , de a-mi creea o stare de bine.
– Mai, nu am nimic impotriva, este bine daca poti citi si daca astfel de carti iti induc starea de liniste necesara pentru a te simti bine.
– Stiu ca esti sceptic 😛 Nu as avea incredere intr-un psiholog care vazand ca fac comanda la carti online de la libraria crestina nu s-ar nelinisti.Am gasit-o intr-o zi cand navigam pe net.Stiu ca vei rade , dar am considerat ca este un semn.
– Da, sunt , consider ca este o coincidenta, dar nah , daca tu te simti okay, nu pot decat sa ma bucur.Ar fi fantastic daca o depresie minora se va putea trata prin astfel de metode…

Cum fiecare din noi este unic ca structura de personalitate, si temperament,nu pot decat sa ii accept optiunea si sa il ajut in alegerea sa.

Sa fie oare cartiile crestine o alternativa in tratarea unei depresii??
Parerea voastra care este??Pe voi v-ar ajuta??