Filme adaptate dupa carti II

O postare  pe care o continui dupa 9 ani…

A stat timp de 9 ani a stat in draft  😛 … Nu credeam ca va vedea lumina zilei …

In sfarsit, acum, clasamentul e terminat, desi, cred ca pentru a fi complet ar trebui sa fac si partea a treia 😛

 

The Firm 14. The Firm adaptare dupa romanul lui John Grisham
Shogun 15.Shogun ecranizare dupa romanul lui James Clavell
The_sixth_sense 16.The Sixth Sense adaptare dupa o povestire bazata pe fapte reale scrisa de M. Night Shyamalan
The_Count_of_Monte_Cristo 16.The Count of Monte Cristo ecranizare dupa romanul lui Al. Dumas
The three Musketeers 18.The Three Musketeers ecranizare dupa romanul lui Al. Dumas
The_Pelican_Brief 19. The Pelican Brief adaptare dupa romanul lui John Grisham
Contact 20.Contact ecranizare dupa cartea lui Carl Sagan
Robine Hood 21.Robin Hood ecranizare dupa romanul lui Al. Dumas
Snow_dogs 22.Snow Dogs adaptare dupa cartea lui Gary  Paulsen:Winterdance: The Fine Madness of Running the Iditarod
Great-Expectations 23.Great Expectations ecranizare dupa romanul lui Charles Dickens
Seven_Years_in_Tibet 24.Seven Years in Tibet adaptare dupa cartea scrisa de alpinistul austriac Heinrich Harrer
Whitefang 25.White Fang adaptare dupa romanul lui Jack London

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

3 Comments

 1. 9 ani? 😛 figura esti 😛

  • Daaaaaa, stiu 😛 Nici eu nu stiu cum s-a intamplat 😛

 2. Nu oi fi eu cine stie ce bibliofil (e corect? am scris bine? nu vreau sa para ca as fi vreun pervers, sau asa ceva…) dar cinefil am fost de cand ma stiu, inca de cand am invatat sa merg singur in picioare ca sa apas pe butonul televizorului (pe vremea aia nu exista telecomanda, sau poate ca exista, dar nu la noi in tara) asa ca as vrea sa ma pronunt despre filmele care alcatuiesc lista aceasta:
  THE FIRM l-am vazut la televizor, nu m-a incantat cine stie ce, e de mirare ca m-am uitat la el pana la sfarsit, am crezut ca daca e cu Tom Cruise, e un film de actiune. N-a fost.
  SHOGUN l-am vazut tot la televizor, e un film serial la fel de lung ca o telenovela, actiune are doar pe la sfarsit, firul povestirii este atat de incalcit, incat daca ai pierdut un episod, nu mai pricepi nimic din urmatoarele. N-am citit cartea, dar era destul de groasa (volumul I, II si III). Sfarsitul serialului este prea abrupt, ori asa e cartea ori producatorii s-au gandit sa-l continue mai tarziu dar nu cred ca mai pot face azi acest lucru, pentru ca Richard Chamberlain are 85 de ani nu i se mai ridica (katana).
  THE SIXTH SENSE mi-a placut, dar cred ca trebuia folosit un alt actor in locul lui Bruce Willis, ala nu poate fi distribuit in roluri tragice.
  THE COUNT OF MONTE CRISTO a avut mai multe ecranizari, vad ca ai preferat varianta anglo-saxona din anul 2002, in loc de cea franceza din 1998 care a fost cea mai reusita dintre toate, avand pe actorul Gerard Depardieu in rolul Contelui de Monte-Cristo. Cartea n-am citit-o (are prea multe volume, 4 sau 5).
  THE THREE MUSKETEERS este ecranizarea din 1973 a romanului lui Alexandre Dumas, pe care l-am citit (acesta este singurul pe care l-am citit, dar era o editie prescurtata pentru copii, cu multe imagini colorate). Din toate ecranizarile, aceasta este cea mai reusita ecranizare desi este vorbita in limba engleza, iar distributia si decorurile sunt perfecte.
  THE PELICAN BRIEF a fost un thriller politic sau ecologist pe care nu l-am inteles de nici o culoare, iar replicile dintre Julia Roberts si Denzel Washington erau atat de banale, de parca jucau intr-o reclama la un detergent, si nu intr-un lung-metraj.
  CONTACT este un film mind-bending (tradus din americaneste ar suna te-doare-mintea), cu Jodie Foster care-l cauta pe taica-so (decedat de mult timp) in spatiul cosmic in timp ce ea era (vie) pe Pamant, bagata intr-o sfera metalica asemanatoare cu rezervorul sferic pus pe un stalp inalt de la o ferma din Sectorul Agricol Ilfov. Sfarsitul filmului este asa de previzibil: a cazut cu sfera intr-o balta.
  ROBIN HOOD e inca o ecranizare dupa o ”caramida” scrisa de Alexandre Dumas -tatal (vad ca ti-a marcat copilaria scriitorul acesta francez) si este un film hollywoodian foarte putin credibil cu negri si cu explozii (actiune se petrece intr-o perioada istorica in care nu se inventase inca praful de pusca). Eu personal prefer ecranizarea din 1938 cu Errol Flynn.
  SNOW DOGS ar vrea sa fie o comedie. Ar vrea -multe. Nu am ras nici macar o singura data.
  GREAT EXPECTATION din 1998 o are pe Gwyneth Paltrow dezbracata pe afisul filmului. Cred ca asta a fost singura preocupare a ecranizarii, care nu numai ca nu respecta cartea lui Charles Dickens, ba chiar face pipi pe ea (pe carte, nu pe actrita, perversii dracului ce sunteti…). Daca ramanea imbracata si daca se foloseau decoruri si costume de epoca, poate ca ecranizarea asta mi-ar fi placut (poate).
  SEVEN YEARS IN TIBET l-am vazut la cinematograf. 80-90 % din public era format din femei care venisera ca sa-l vada pe Brad Pitt, nu cred ca le-a interesat subiectul filmului. Cred ca era mai bine daca are un fil documentar, nu un film artistic (si fara Brad Pitt era mult mai ieftin).
  WHITE FANG nu l-am vazut, si nu stiu altii cum sunt (politicienii, de pilda) dar eu la ce nu cunosc, nu ma bag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LIKE ME ON FACEBOOK

RECOMAND

COMMERCIAL

evomag.ro%20 libris.ro elefant.ro

CATEGORIES

ARCHIVES

Blog Award

Blog Award

Photo Award

Semn spre carte

FOR MYSELF

www.PRchecker.info

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Copyright

Creative Commons License
Cartim Blog - My Point of View by Caritm is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Romania License.
Based on a work at www.cartim.ro.
Permissions beyond the scope of this license may be available at https://www.cartim.ro/.