Fiind un cinefil pasionat si un iubitor de animale, de caini in special, m-am gandit sa trec in revista cele mai bune filme cu patrupezi pe care le-am vazut.

Asa cum avem fime cu actori preferati, putem avea si filme cu patrupezi favoriti.

Lista mea arata dupa cum urmeaza :

1. Eight Below filmul care ne demonstreaza legatura puternica, daca mai era cazul,dintre un om si cainii sai ramasi in Antarctica, la o baza de cercetari din aceasta zona.

Filmul ne arata modul in care cei opt caini Husky ramasi singuri, se lupta pentru supravietuire in acele conditii vitrege ale desertului alb.

In paralel, ne sunt prezentate eforturile pe care stapanului acestora le face pentru a-i recupera.

Un film deosebit pe care il recomand.

2 .K-9 si cele doua filme facute dupa acesta K-911 si K-9: P.I. al caror protagonisti sunt un politist si partenerul sau patruped.

Primul film, este un deliciu,dialoguri savuroase ce tin de adaptarea unuia cu celalant, si terminand cu crearea unui purternice legaturi intre cei doi.

Umorul lui James Belushi se imbina perfect cu dresura impecabila si expresivitatea lui Jerry Lee, cainele ciobanesc german, care ii este partener.

3. Hachi – A Dog story un film deosebit, bazat pe un fapt real, este un remake care il are pe Richard Gere in rolul principal si pe un caine din rasa Akita Inu.

Este un film despre prietenia dintre om si caine, despre loialitatea acestuia din urma, care isi va astepta stapanul 10 ani dupa ce acesta a murit.

Dragostea neconditionata a patrupedului este induiosatoare.

4. My Dog Skip este un film despre cum schimba un catel din rasa Jack Russell Terrier viata unui copil timid si retras.

Baiatul foarte retras si fara prieteni primeste de la parinti un catel care prin dragalasenia lui, face ca stapanul sau fie bagat in seama si acceptat de toata lumea.

Este o frumoasa poveste de prietenie, presarata si cu cateva aventuri. O lectie despre responsabilitate, loialitate si prietenie.Un film bun.

5. Beethoven un film comic in care putem vedea cum este rasturnata ierarhia unei familii.

Ca tata, nu te poti pune impotriva a trei copii si a sotiei, si a mutritei nevinovate a unui pui de Saint=Bernard.

Nazbatile cainelui sunt “acoperite” de cei trei copiii , iar aventurile pe care le are ii dau de gandit tatalui, care isi da seama ca nu mai poate sa ascunda faptul ca a indragit si el cainele mare cu mutrita de bonom.

6. Homeward Bound este un film la care suntem martorii unei calatorii inedite realizate de doi caini si pisica fitoasa.

O familie se muta dintr-un oras in altul , lasandu-si animalele in grija unei prietene de nadejde.Neputand suporta separarea, cei trei pornesc in cautarea stapanilor.

Aventurile lor, replicile amuzante fac din acest film , unul desebit de relaxant.Datorita succesului avut , realizatorii au facut o doua parte in care flocosii patrupezi se pierd in San Francisco.

7. Snow Dogs este un film care demontreaza cum se poate schimba viata cuiva din cauza unei mosteniri in Alaska.

Cand un stomatolog de succes din insorita Florida, primeste o mostenire bizara, o casa modesta si opt caini Husky, viata sa se schimba radical.

Crearea unei legaturi cu cainii mosteniti, problemele cu localncii,cursele cu sanii trase de caini, sunt doar cateva din experientele prin care va trece personajul principal.

Un film amuzant si relaxant, careia Cuba Gooding Jr. ii confera o nota umoristic a si de autenticitate.

8. Good Boy este un film in care vedem cum este sa se “lipeasca” de tine un caine venit din spatiu.

Un caine care da explicatii despre comportamentul canin, despre cum va lua cu el in spatiu toti cainii de pe Pamant dar se razgandeste vazand cat de profunda a devenit legatura dintre caini si oameni.

Singura conditie pentru a putea ramane pe Pamant este aceea de a renunta la darul vorbirii, stind ca si astfel , intelegrea dintre oameni si caini va fi impecabilla.

O comedie care ne induce ideea ca darul de a avea caini pe langa noi, vine din spatiu.

PS. Acestea au fost primele care mi-au trecut prin minte, daca mai stiti si altele astept comentarile voastre.