Am fost ,ieri ,cu teroristii mei la tuns.

Ajunsi la ora 8,30 la cabinet, am fost luati in primire de dr. Cristian Boaba.

– Pe cine tundem prima data?

– Pe Junior, el e mai dificil.

– In plus, el trebuie tuns conform standardului.

L-a luat pe Junior si l-a pus pe masa pregatindu-l pentru tuns.Pe York l-a bagat intr-o cusca confortabila deoarece mai aveau si alti pacienti, iar Yorky avea tendinta de a iesi din cabinet. Era foarte anxios, era singur doar cu mine si cu cei doi medici dar fara mama mea (stapana si febletea lui) , cea care ii confera starea de liniste si siguranta.

Cat am stat acolo l-am intrebat pe Cristi:

– Tu tunzi atat de bine. E ceva sa inveti sa tunzi fiecare rasa in parte.

– Stii, ca atunci cand eram student, lucram in timpul liber la un salon de coafura.

– Da, stiu, de acolo ne cunoastem.

– Cand mi s-a oferit oportunitatea de a lucra la un cabinet veterinar, am inceput sa ma uit prin reviste si pe net.Totul e sa ai abilitate la tuns si rabdare cu animalele.Trebuie sa stii ce se cere la anumite rase, dar de regula clientul spune ce doreste, chiar daca standardul rasei prevede altceva.

– Da , cum fac eu cu Yorky. Desi ar trebui sa ii las blanita cat mai lunga , iti cer sa il tunzi peste tot, gandindu-ma la binele lui, sa nu mai adune scaieti sau ariste.

– La blana lui moale, se prind toate, deci e mai practic asa. E mai important sa faci ce este bine pentru caine si sa nu te iei dupa ce arata bine, sau mai stiu eu , ce fite.

– Nu pot sa imi revin din uimire vazandu-te cum il tunzi fara botnita. El e un catel muscacios πŸ˜›

– Sa inteleg ca sunt singurul care l-a tuns fara sa ii puna botbita?

– Esti singurul si nu stiu cum se lasa sa il tunzi fara a te “capsa”..Pe restul celor la care am fost , n-a scapat nimeni de dentitia lui …Cred ca simte ca il placi.

– Nici unui caine pe care il tund nu ii pun botnita. Am rabdare, poate tine mai mult sedinta, dar nu vreau sa chinui animalul.

In acest timp dr.Dan Cojocariu se ocupa de un motan ranit la coada.Stau, ma uit la el si imbarbatez stapana dandu-i cateva sfaturi.

Ii admir si ii invidiez, mi-am dorit mereu sa lucrez cu animale, indiferent sub ce forma.

Acesti doi medici se completeaza. Dan a invatat sa tunda, Cristi da vaccinuri sau intervine in procesul de chirurgie sau de tratament, dandu-si cu parerea sau ajutand.

Vorbesc cu Dan si ii spun :

– Am remarcat schimbarile facute. Ati facut trei cabinete; unul pentru vaccinuri, unul pentru interventii chirurgicale si unul pentru toaletaj. Frumos, inseamna ca merge afacerea..

– Da, pot spune ca merge. Desi la intervenii chirurgicale, avem zile cand ne vin cate sase animale cu diverse rani pe care trebuie sa le tratam, sau simptome care ne duc la interventii chirurgicale, alteori, avem zile cand aceasta sectiune nu este deloc solicitata.La toaletaj, este o chestie permanenta. Toata lumea isi doreste ca animalutul sau, sa arate cat nai estetic.Inainte de Paste abia am putut sa multumim lumea. Toti doreau ca animalutele sa arate bine de Sarbatori, am fost foarte aglomerati.

– Lasa ce e bine asa…..De aceea v-ati hotarat sa faceti 3 in 1 ?

– Ah da , πŸ˜› , 3 in 1 nu m-am gandit sa ii spun astfel. Dar avem si hrana, accesorii, jucarii in fata, chirurgie, toaletaj si baie,toate intr-o singura locatie.

– Vezi e mai eficient asa….uite am rezolvat in astea cateva re cateva lucruri fara sa fac trei drumuri,; am luat mancare, o lesa, am cumparat solutie deparizitanta anti-capuse, i-am tuns, spalat si le-am taiat unghile.

Ceea ce am vazut la acesti doi amici ai mei, m-a facut sa imi dau seama ce inceamna sa iti faci meseria cu pasiune, sa asiguri un ambient placut si sigur pentru animale, si prietenos pentru stapani.

Cateva poze de la locul faptei:

PS.Daca nu as fi stat acolo sa vad transformarea, as fi fost tentat sa cred ca amicii mei imi dau alti caini πŸ˜›

Transformarea este totala.Junior si-a recapatat cele trei “masline” (cei doi ochi si nasul), iar Yorky are o moaca de fetita , machiata si coafata πŸ˜› Li se vad ochii de terrieri, veseli , jucausi si patrunzatori, in acelasi timp.

Cand am venit acasa dupa ce am trensferat fotografiile pe calculator , toata lumea a ramas entuziasmata de fotografia lui Junior in cusca…S-a exclamat in cor : “Junior behind the bars…Ce bine ii sta acolo!! Daca Bin Laden a fost prins , el teroristul , poate sta dupa gratii cand face vocalize… Ha ha ha…Junior in spatele gratiilor ”

Doar eu stand alaturi de el i-am spus: ” Stai linistit, asta nu se va intampla, cel putin nu cat exist eu .”

Trebuie sa spun ca , desi, ii admir pe cei doi, sunt putin invidios pe ei, avand in vedere ca mi-am dorit toata viata sa lucrez cu animale sau saΒ  le ajut. Dan si Cristian fac o echipa atat de buna incat mmerita toata lauda si aprecierea.