Oana s-a gandit sa imi ofere o leapsa pe care o preiau pentru ca e mai deosebita.

Prima carte citita?

Cred ca sunt printre putiniicare nu au citit povesti, dar nici un fel de povesti.Nu neg faptul ca mi se povestea cand eram mic, iar povestitorii mei erau: mama si buncul.

Daca mama mea imi povestea despre zmei si printese, bunicul meu imi prezenta sub forma de poveste marile romane ale literaturii. Inca mi se intampla sa citesc o carte si sa imi dau seama ca ii cunosc subiectul si sa ma intreb “De unde stiu subiectul?” , iar memoria sa ma duca la umbra nucului sub care stateam si ascultam “povestile” bunicului meu.

Prima mea carte a fost “Colt Alb” de Jack London, imi aduc aminte si acum cu cat nesat citeam despre lupul imblanzit , despre goana dupa aur, despre caractere si prietenia dintre om si animal.

A urmat apoi “Winnetou” de Karl May, carte din care multa vreme, stiam pasaje intregi din memorie, am calatorit alauri de curajosul indian impreuna cu amicul sau alb , Old Shaterhand, le-am citit aventurile din Sant Louis pana in Muntii Stancosi.

Am continuat cu “Cei trei muschetari ” de Dumas, roman care mi-a intarit pasiunea pentru isorie , in special pentru aceea a Frantei, am urmarit intrigile de curte , am invatat sa descifrez mesajele din replicile abile ale lui Richelieu, am luat cunostinta despre cavalerism, onoare si prietenie.

Acestea au fost romanele mele de capatai cu care mi-am inceput incursiunea in lumea fascinanta a cartilor.

Predau leapsa lui Alice, George,Valeriu si lui VJ Duck
Ah, da, si Biancai cum am putut s-o uit .