Multi dintre prietenii nostri s-au vindecat de dragostea de munte si acum au fobie de trasee si de peisaje alpine si de tot! Totul a inceput de la cazarea defectuoasa. Au crezut ca la cort, cu foc de tabara in mijlocul vetrei din piatra judicios amenajate este mult mai distractiv.

Au plecat cu porumb crud, pe care l-au copt pe jar si cu cartofi dulci, au pus vinete, dovlecei si scrijelute de cartori pe gratare si au ras si au povestit pana tarziu savurand bunatatile. S-au gandit sa nu dea bani pe cazare hoteluri, pensiuni si apartamente in regim hotelier cand se pot caza gratuit, unde este peisajul mai frumos, avand la indemana o sursa de apa pentru gatit si asigurarea igienei personale. Faceau supa la plic si compot din fructele de padure culese ziua.

Toti acesti cunoscuti ai nostri s-au incapatanat si nu au rezervat cazare Valea Prahovei , desi exista platforma online RomaniaTonight.ro si se putea retine de acasa o camera sigura si confortabila. Cu un click si cateva formulare completate, ar fi obtinut cheile de la camera, dar nu! „Este asa de distractiv la cort!”

Si-acum sunt infricasati cand povestesc, cum au auzit tipete de la marginea taberei fiindca ursul a intrat in cort peste cei care dormeau dusi. Noroc ca s-a speriat de tipete si a fugit, dar ei au stat toata noaptea de paza, dupa ce au realizat cum au trecut pe langa moarte.

S-ar fi putut termina mult mai rau, daca fiara ar fi atacat pe cei care dormeau prin surprindere. De-atunci nu mai pot merge la munte, din cauza unei neglijente crase si cand te gandesti cat de comod ar fi fost daca ar fi rezervat apartamente regim hotelier Sinaia !

Alti oameni au povestit ca au patit acelasi lucru cu cai speriati care au venit alergand si ar fi putut foarte bine sa calce totul in picioare sau cu vaci care erau duse la pascut dimineata prin locul unde fusesera asezate corturile, iar vacarul nu a mai putut sa le abata de la drumul lor obisnuit. Au mai fost si cazuri in care, plecati in drumetie, turistii nostri inconstienti, care nu si-au rezervat o camera si s-au expus pericolelor de moarte nu si-au mai gasit hainele sau au gasit corturile taiate sau unse cu pacura si alte murdarii…