Odata cu scaderea temperaturilor si cu venirea toamnei, tot mai multi oameni sunt dornici sa plece de acasa si sa mearga sa viziteze cat mai multe locuri. Coloritul spectaculos al pomilor si, implicit, peisajele impresionante sunt cele care ii fac pe acestia sa aiba pe lista lor cat mai multe destintii.

Daca esti proprietar de pensiune, sigur ca trebuie sa profiti din plin de faptul ca oamenii sunt dornici sa calatoreasca si sa exploreze cat mai mult si sa faci tot posibilul ca acestia sa se simta bine la tine pentru ca apoi sa revina. In cazul in care nu stii cum sa iti fidelizezi clientii, citeste mai jos cateva sfaturi extrem de utile.

Iata ce poti face pentru a atrage turisti la pensiunea ta:

  1. Curatenia

La primul contact pe care un turist o sa il aiba cu pensiunea ta, o sa cerceteze indeaproape cat de ingrijita este si cat de curat este in camera pe care i-o pui la dispozitie. De aceea, orienteaza-te tot timpul catre cele mai bune produse pentru mentinerea curateniei. De exemplu, aici ai o solutie anticalcar buna ce te va ajuta sa indepartezi cu usurinta depunerile de calcar de pe toate obiectele sanitare.

  1. Calitatea mobilierului si a articolelor textile

Sigur ca nu este in regula sa primesti turisti intr-o camera in care mobilierul arata deplorabil. Inlocuieste fiecare piesa care ar putea crea o impresie neplacuta. De exemplu, patul, salteaua sau chiar scaunele si masa. In plus, intotdeauna pune la dispozitia acestora articole textile de calitate. Lenjeria trebuie sa fie impecabila, iar prosoapele de baie de asemenea. Apoi, apeleaza la produse de HORECA precum odorizante de camere si sapunuri, pentru a le oferi turistilor tai o experienta placuta.

  1. Gratar

De cele mai multe ori, cei care se cazeaza la o pensiune isi doresc ca cea din urma sa aiba un loc amenajat de gratar. Acesta repreziuna o modalitate de destindere si de socializare pentru cei care vin in grupuri mai mari si nu doresc neaparat sa ia cina in oras. De aceea, indiferent de cat spatiu dispui, este ideal sa ai amenajat in curte un gratar.

  1. Spatiu de socializare

Pentru ca turistii nu isi doresc neaparat sa se culce devreme atunci cand merg sa se relaxeze, trebuie sa le pui la dispozitie locuri unde sa poata sta pana tarziu si sa socializeze. De exemplu, poti amenaja un foisor, iar cei care fac gratare vor fi si mai multumiti. De altfel, poti sa amenajezi o bucatarie mare cu mese si scaune multe, unde cei care poposesc la pensiunea ta sa poata sta alaturi de cei cu care au venit, chiar daca vremea nu le permite sa stea in foisor.

  1. Preturi atractive

Nu in ultimul rand, pentru a atrage turisti, trebuie sa ai preturi competitive mereu. Sigur stii care este pretul corect pentru o camera si ce trebuie sa faci pentru a iesi pe profit. Nu ridica pretul excesiv, daca vrei sa ai mereu persoane care iti trec pragul.

Asadar, tine cont de recomandarile de mai sus daca vrei sa atragi tot timpul turisti la pensiunea ta, iar acestia sa revina de cate ori au ocazia!