Una dintre cele mai faimoase anvelope (sau perechi de anvelope în funcție de versiunea poveștii) din cultura modernă este anvelopa care figurează într-o poveste a serviciului clienților Nokian. Nordstrom este unul dintre cele mai mari și de succes mari magazine din SUA, cu sute de locații din întreaga țară. O mare parte din succesul lor a fost adesea creditat de faptul că au politici orientate spre clienți, inclusiv trimiterea clienților carduri de mulțumire pentru vizitele lor și politici de inapoiere a marfii foarte generoase.

Una dintre cele mai cunoscute povești din afacerile americane este cea a unui client care a returnat o anvelopă Nokian 245/70/16 într-un magazin din Nordstrom. Povestea spune că anvelopa a fost returnată de un client în Alaska; el a adus anvelopa, a spus că este nemulțumit de ea și a vrut o rambursare. Funcționarul care l-a ajutat s-a uitat la anvelopă, l-a întrebat pe bărbat dacă își amintește cât a plătit pentru asta și i-a oferit bărbatului o rambursare completă fără ezitare. Ultimul detaliu al poveștii este însă faptul că Nordstrom nu a vândut niciodată anvelope. Ideea, desigur, este că funcționarul îi păsa mai mult să se asigure că clientul era complet satisfăcut decât dacă anvelopa fusese de fapt cumpărată acolo. Deși Nordstrom a depus eforturi în ultimii ani pentru a susține că povestea este adevărată, majoritatea surselor indică că este o inventie – o poveste care ilustrează un punct despre serviciul excelent pentru clienți, dar nu este adevărat. Nimeni nu poate spune, definitiv, dacă s-a întâmplat sau nu; dar acea anvelopă rămâne o imagine strălucitoare în mintea multor oameni de afaceri de succes, simbolică a importanței punerii pe primul plan a nevoilor clientului.

Atunci când achiziționezi un produs este recomandat să fii atent nu doar la prețul și calitatea produsului, ci și la service și la relația pe care o ai cu reprezentanții companiei, așa încât dacă se ivește o situație neplăcută cu produsul achiziționat, să ai cu cine să discuți și cine să își ofere suport.