In cazul in care nu esti pasionat de mecanica auto si nu detii unul dintre tipurile de elevatoare auto ce pot fi achizitionate de pe piata de profil, cum ar fi de exemplu elevator 2 coloane, elevator foarfeca sau elevator foarfeca vulcanizare atunci trebuie sa utilizezi cat mai corect masina pentru a evita deteriorarea acesteia. Ce presupune acest lucru? Respectarea urmatoarelor sfaturi cu privire la modul in care trebuie intretinuta si utilizata masina:

  1. In primul rand trebuie sa efectuezi la timp reviziile periodice ale autovehiculului. Prin efectuarea acestor revizii te asiguri ca autovehiculul pe care il ai functioneaza la parametri normali si de asemenea prelungesti durata de utilizare a anumitor piese aflate in componenta autovehiculului.

  2. Evitarea franarii excesive este un alt lucru pe care trebuie sa il invete un sofer care nu doreste sa ajunga prea curand intr-un service auto. Aceasta metoda de franare nu doar ca deterioreaza prematur cauciucurile ci conduce si la deteriorarea prematura a pieselor aflate in sistemul de franare a autovehiculului.

  3. Defectarea suspensiilor masinii este un alt lucru pe care trebuie sa il evite posesorii de autovehicule. Pemtru a face acest lucru este necesara ocolirea pe cat posibil a gropilor precum si a gurilor de canal. In cazul in care nu este posibila ocolirea acestor obstacole se recomanda rularea cu viteza cat mai mica pentru a amortiza socul.

  4. Pentru ca ambreiajul sa reziste cat mai mult timp trebuie evitata circularea cu pedala de ambreiaj apasata. Din pacate, multi posesori de autovehicule fac exact contrariul lucru care este foarte nociv pentru durata de utilizare a ambreiajului precum si pentru bugetul personal deoarece inlocuirea ambreiajului este una din operatiunile costisitoare din punct de vedere financiar.

  5. Verificarea nivelului uleiului de servodirectie este un alt lucru pe care soferii trebuie sa il faca de fiecare data inainte de a pleca cu masina astfel incat sa fie evitata deteriorarea prematura a pompei de servodirectie.

In concluzie, pentru a evita vizitele dese la service-ul auto este necesara o atentie deosebita atat asupra modului in care este intretinuta masina cat si asupra stilului de condus deoarece deteriorarea masinii apare in primul rand datorita acestor doua aspecte.