Cu patru roți și scaune încălzite sunt frumoase pe zăpadă, dar cheile reale ale conducerii în această iarnă sunt pregătirea și răbdarea.

Închiriați o mașină ca parte a planurilor dvs. de călătorie? Unii oameni vă vor spune să vă asigurați că închiriați un vehicul BMW X5 cu tracțiune integral sau un vehicul cu patru roți pentru condusul pe timp de iarnă, ceea ce nu este o idee proastă. Cu toate acestea, dacă nu te plimbi pe drumuri în mijlocul viscolului sau te îndrepți către o zonă de schi cu un drum de acces inghetat, deseori nu este necesar și costul suplimentar poate să nu merite.

Adevărul este că majoritatea mașinilor noi din aceste zile sunt cu tracțiune față și se comporta destul de bine pe zăpadă moderată. Vrei să te asiguri că inchiriezi o mașină cu sistem de frânare anti-blocare. În general, cea mai periculoasă parte a conducerii pe zăpadă este frânarea, în special pe o curbă. Frânele anti-blocare ajută la împiedicarea mașinii de a aluneca de sub control. Indiferent de mașina pe care o conduci, cea mai bună acțiune este să încetinești.

Destinația și itinerariul dvs. determină dacă va trebui sau nu să solicitați în mod specific anvelope pentru zăpadă. Există unele țări în care este obligatoriu ca autovehiculul dvs. să fie echipat cu anvelope de iarnă și altele în care treburile de orice vreme sunt perfect adecvate. În unele cazuri, pot exista taxe locale pentru anvelopele de zăpadă și există unii furnizori care pot include taxa în tarif. Nu vă faceți griji, rugați reprezentantul firmei de rent-a-car să vă ofere opțiunile de iarna atunci când sunteți pentru a întreba despre o anumită locație. Asigurați-vă că anunțați toate zonele pe care intenționați să le vizitați.

Dacă intenționați să vă deplasați în / prin lanțuri montane, fiți atenți că unele drumuri pot cere utilizarea anvelopelor de zăpadă. Încă o dată, firma dvs. de inchirieri auto este cea mai bună resursă pentru a vă ajuta să stabiliți dacă poate fi nevoie de un echipament de iarnă suplimentar pentru închirierea mașinii.