De la descoperirea fratilor Lumiere pana astazi, cinematoraraful a evoluat permanent.

De la decocrurile rudimentare ce se foloseau in anii de glorie ai lui Charlie Chaplin, Douglas Fairbanks si Mary Pickford,cei trei giganti care au fondat studiourile United Artist si au pus bazele premiilor Oscar, pana la exeptionalele efecte speciale intalnite mai intai la George Lucas in “Stars Wars”, apoi la seria “Terminator”si culminand cu “Avatar”ale lui James Cameron, sunt fapte care demonstreaza ca a 7-a arta a evoluat.

Cafeneua de MartiDaca am amintit despre evolutia tehnica din cinematografie, trebuie sa spun ca si subiectele abordate in filme sunt mai complexe, cat despre genuri , ce sa mai vorbim.De la filmele muzicale ale anilor ’40-’60, paleta de genuri s-a diversificat in mare masura.Avem filme politiste, de actiune, SF, thrillere, comedii, drama,ecranizari dupa romane celebre,de razboi, politice sau combinatii(drame psihologice, drame istorice,thriller psihologic).

In paralel cu industria cinematografica s-a dezvoltat o industrie a productilor de televiziune care, in ultima perioada, acapareaza teren in defavoarea cinematografiei clasice.Fiind mai comod de urmarit si intinzandu-se pe o perioada mai lunga de timp,fapt care permite dezvaluirea personajelor sub toate aspectele, serialele de televiziune castiga dince in ce mai multi adepti.

Trebuie sa recunosc ca sunt unul dintre acestia 🙂 Mananc pe paine seriale 🙂

Serialele au devenit mai subtile, cu replici inteligente(vorbesc de seriale, nu telenovele), avand o actiune bine conturata, cu personaje creionate si hasurate sub toate aspectele pe carte personalitatea acestora ni le poate oferi ( partea buna, pozitiva, pana la demonii care le urmaresc).

Acum urmeaza si intreabrea pe care o lansez in eter: voi ce preferati? Un film la cinematograf sau un serial? Ce genuri va atrag?

Aveti un numar nelimitat de raspuns.

dogs-watching-tv