Ma consider cinefil :-).

Imi plac filmele , de aproape orice fel , imi plac filmele de actiune, istorice , thriller si mister , fantezie si chiar unele SF, comedii si romance (cu conditia sa nu fie prea siropoase ).As putea sa ma uit nonstop la mai multe filme pe zi, cat timp acestea sunt de calitate.

Pot spune ca de mic am aceasta pasiune , de pe la 5-6 ani mergeam constant la cinematografele din oras , de fapt le luam la rand, vedeam cam trei filme pe saptamana , bineinteles ca aceasta pasiune imi era cultivata cu grija de catre bunicul meu (mein Opa) , care era la randul lui un cinefil convins.Eram destul de tipicari , aveam zile in care mergeam la cinematograf ( pe care nimeni si mimic nu le putea modifica), lunea, miercurea si vinerea , imi aduc aminte ca la unele cinematigrafe eram cunoscuti, cel putin din vedere, de catre angajati :-).Aveam si anumite tabieturi , inainte de a intra in sala, ne luam doua pungi de floricele si una de bomboenele de fructe pentru mine, apoi stateam linistiti schimband impresii, asteptand cu infrigurare sa se stinga limina ,sa se traga perdele si sa inceapa “show-ul”.

Eram fascinat de tot acel ritual , il savuram, cat despre film imi aduc aminte ca ma implicam atat de mult in actiune, incat ajungeam sa ma identific cu personajul principal.

Astfel am vazut filme ca : “Soimul Maltez” si “Casablanca” cu Humphrey Bogart, “Sparrtacus” cu Kirk Douglas, “El Cid” cu Chalton Heston si Sophia Loren, “Unde se avanta vulturii” cu Richard Burton si Clint Eastwood, “Moarte pe Nill” cu Peter Ustinov si David Niven, “Oglinda sparta” cu Liz Taylor, “Star Wars”, “Intalnire de gradul trei” , “Jungle Book”,”Cinderella”,”Bambi”, “Vrajitorul din Oz” si multe, multe altele.

Le-am mentionat pe vele de mai sus pentru ca sunt filme claisce ale cinematografiei, dar stiu ca toate filmele vazute in copilarie au fost alese pe spranceana (atat cat ii permitea oferta) de catre bunicul meu.

Ii sunt recunoscator, pentru ca mi-a pus prima carte in mana, si ca mi-a inoculat pasiunea pentru cinema. Pe bazele puse de el mi-am continuat calatoria in lumea fantastica a filmului devenind dependent de acesta.

La pasiunea existenta s-a adaugat o noua “iubire” – serialele.

Acum, nu-mi ramane decat sa urmaresc noile aparitii cinematografice si sa imi fac timp pentru a le viziona.

In speranta ca, printre cei care se vor perinda pe aici ., va fi si un cinefil sau pasionat de cinema , va doresc , ca de obicei ,
“Toate cele bune !”.

10

Later edit.Pentru amuzament am adaugat si un mic sondaj 🙂