Astazi este Ziua Internationala a Animalelor Strazii.

Un neavizat ar spune: “Si maidanezii, au o zi a lor?”

Da, se pare ca au si ei .Cum a aparut aceasta zi?

In 4 Aprilie 2010 a avut loc prima Conferinta Internationala a Animalelor Strazii, in Olanda, la initiativa unui grup de voluntari.

Prin aceasta zi, se doreste atragerea atentiei asupra acestor animale mai putin norocoase, aratand compasiune si facand ceva pentru ele.

S-a ales aceasta zi pentru ca este usor de tinut minte (4/4), este o zi fara sarbatori, iar oamenii pot aloca putina energie si acestei cauze.

Ce putem face intr-o asemenea zi?

Putem hrani, steriliza , adopta, sau atrage atentia asupra existentei lor.

Prin multimea de caini maidanezi si pisici fara stapani, am si eu doi favoriti πŸ˜› un motan, Charlie, si un catel foarte istet, pe nume Bobby.

Bobby este un catel care a poposit acum doi ani in zona, mai exact la blocul de vis-a-vis.In scurta vreme a devenit favoritul tuturor.Fiind foarte istet, recuoaste pe toata lumea din zona (cand spun “zona” ma refer la un “patrat” de 6 blocuri). Cunoaste pe oricine locuieste in aceste blocuri, le stie masinile, obiceiurile…

Cum suntem foarte multi proprietari de catei, ne insoteste pe fiecare din noi cand iesim la plimbare, si de la fiecare din noi isi primeste o meritata gustare.

Isi apara teritoriul de oameni necunoscuti, traverseaza strada in mod regulamentar, merge cu tranvaiul.

Daca nu avem companion si il strigam , ne insoteste pana departe urmandu-ne mai ceva decat “printisorii ” din apartamente.

Fiind frig, un domn i-a improvizat o casuta sub un balcon unde mai exista niste scauene si o gradinita. De multe ori,seara cand ies cu ai mei, nici nu-i simt prezenta atat de cuminte stala locul lui.

Vara , il deparazitam cu schimbul, si il vaccinam.El este un catel al strazii dar totusi este al nostru. Il hranim , copiii se joaca cu el, face parte din peisaj.

De multe ori ma trezesc cu el ca mi se intinde in fata si nu mai pot merge, acesta e semnul ca nu doreste mancare ci ar doi putina mangaiere.Cum sunt destul de nebun si vorbesc cu el , dupa ce il frec putin pe cap si spate, pleaca multumit dand din coada .

Nu ii place sa faca poze πŸ˜›

Bobby

Din multele pisici din zona , Charlie este cel care a ales blocul nostru unde sa isi faca sediul central.

Cand a poposit la noi era puiut-adolescent si era o iarna foarte grea, cu temperaturi geroase.Vecinii mei i-au pus o cutie, la ea am adaugat niste covorase. Ii dadeam apa calda si mancare.

Cand a venit pimavara , ne-am zis ca va pleca, dar el a ramas. S-a atasat de cativa dintre noi, pe o vecina o insoteste la cofetarie cat isi bea cafeaua, pe un alt vecin il insoteste la o bodega din apropiere.

Pe mine ma insoteste la plimbarile pe care le fac cu blanosii, indiferent de ora.Noaptea , la ultima plimbare, se strcoara si urca pana la etaj cu noi.Ca sa iasa ii chem, flutirandu-i sub nas un pahar de bobite, si astfel coboara meiunand de placere, urmandu-ma pana afara.

De doua ori a fost cazat in apartamnet cu Yorky, cat a fost -20 grade si inca era mic si nedescurcaret.

Ma intampina cand vin acasa, nici mu stiu de unde apare, imi cunoaste motorul de la masina.

Si pe el il deparizitam cu schimbul, iar mancare ii cumparam toti, fie ca suntem posesori de animale sau nu.

El nu are treaba cu pozele , ii place sa fie vedeta πŸ˜›

Sa mai amintesc ca Bobby si cu Charlie se inteleg? πŸ˜›

Charlie

PS. Pe langa faptul ca mi-as dori ca aceste animale sa aibe stapan , cat timp sunt in perimetrul meu vizual le ajut cat pot.
Voi aveti pe langa casa/bloc, animale ale nimanui? Ce faceti, cum procedati?