Clark Gable nu si-a revenit niciodata dupa moartea tragica a sotiei sale, Carole Lombard, intr-un accident de avion !

Au avut o casatorie pasionala si tragic scurta, dar nu a fost dragoste la prima vedere pentru ei. Lombard era cea mai bine platita actrita la acea vreme, iar Gable a fost doar o stea in crestere. Ambele vedete erau atasate de alte persoane : Lombard, de actorul William Powell, iar Gable, cu o socialista din Texas, Maria Langham.

Au durat inca patru ani pentru ca Lombard si Clark sa se conecteze la Mayfair Ball anual de la Hollywood in 1936, pe care Lombard il supraveghea. Pana atunci, ea a divortat si el a fost separat de Langham. Au cochetat, au dansat, au impartasit o plimbare. Cand a cerut-o sa urce in camera lui de hotel, ea a spus: „Cine crezi ca esti, Clark Gable?”

Cei doi au devenit tabloide in reviste de fani, inseparabili, incitanti. Cand Gable nu a fost interesat sa joace rolul lui Rhett Butler in ecranizarea, “Pe aripile vantului”, Lombard i-a oferit o copie a romanului si l-a incurajat sa-l ia in considerare. (azi “Gone With the Wind” este filmul numarul 1 din toate timpurile.) Realizarea filmului i-a dat banii de care avea nevoie pentru a divorta de Langham, iar in timpul unei pauze de filmare, Lombard si Clark au fugit si s-au stabilit la o ferma pe care au cumparat-o in Encino, California, unde aveau pisici, caini, gaini si cai. Acestia au fost cei mai fericiti ani din viata lor.

in ianuarie 1942, Lombard a fost recrutata pentru a participa la un efort major de strangere de fonduri cerand americanilor sa participe in efortul de razboi. impreuna cu mama ei, Elizabeth Peters, Lombard a petrecut o saptamana calatorind in statul natal Indiana, strangand peste 2 milioane de dolari. Majoritatea calatoriilor ei au fost cu trenul. Calatoriile cu avionul nu erau la fel de fiabile sau sigure pe atunci, vremea de iarna a facut-o si mai periculoasa. Dar Lombard a fost nerabdatare sa ajunga acasa la sotul ei, si nu voia sa piarda timpul intr-un tren. In schimb, s-a imbarcat pe un avion TWA Flight 3, in Las Vegas, impreuna cu mama ei si 15 barbati din armata. La scurt timp dupa decolare, avionul s-a indepartat de curs si s-a izbit de Muntele Potosi din apropiere, ucigand instantaneu pe toti la bord. socat si afectat de durere, Gable a zburat la Vegas si a cerut sa vada singur epava. S-a intors sa bea, a pierdut aproape 30 de kilograme si s-a straduit sa termine filmul ,”Somewhere I will Find You”. in acea vara, s-a inscris in Fortele Aeriene, spunandu-le prietenilor ca nu-i pasa daca v-a murit si a zburat in mai multe misiuni, castigand decoratii.

Gable va aparea in alte 27 de filme, racasatorindu-se de doua ori, cu Sylvia Ashley si Kay Williams. Dar dupa moartea sa in 1960, Clark Gable a fost inmormantat la cimitirul Forest Lawn, California, alaturi de cea mai mare dragoste din viata sa: Carole Lombard Gable !