“-Singura posibilitate este sa-l operati in Italia, spuse doctorul cu voce grava. Noi nu am operat in Romania niciodata o astfel de malformatie la inima. Nu avem nici specialisti, nici aparatura necesara!

M-am intors acasa cu moralul la pamant. 10000 de lei costa viata unui copil! De unde sa-i luam, cand salariile se duc pe spitalizari, tratamente si mancare adecvata sa poata suporta boala? Intru in sufragerie plangand, desi nu doresc sa ma vada mama si socrii asa. Sora mea a lasat totul si a venit, cumnatii si cumnatele sunt si ei aici.

Si ei au contribuit financiar la prelungirea vietii lui Alex si ma intreb daca mai au cu ce ajuta. Uneori ma simt vinovat ca au renuntat si la concedii pentru noi. Sunt asteptata cu cafea si prajituri.

-Nu pot sa gust absolut nimic, le spun suspinand! Ma simt o mama denaturata fiindca exista o speranta, iar eu nu-l pot ajuta. As fi mai impacata sa stiu ca nu exista nicio cale de rezolvare, decat sa nu am bani sa-l duc la operatie!

Ada, sora mea cea buna imi intinde un servetel si ma mangaie pe spate, apoi isi scoate lantisorul de aur de la gat, cele doua bratari si cele patru inele.

-40 de grame de aur de 24 de karate, draga mea! Ce? Nu ai inteles ce ai de facut? Cauti case amanet bucuresti
, iar noi iti dam astazi toate valorile sa-ti salvezi copilul!

Soacra contabilizeaza aurul in timp ce Ada ii dicteaza valorile in lei de la cotatia de pe site.
-5960 de lei de la mine, urmatorul!

Cumnatii si cumnatele isi scot zambind de pe degete tot ce au, iar eu plang cu suspine de recunostinta.
-30 de agrame de aur de 18 karate, striga sora-mea fac 3450 de lei.

Licitatia continua, iar sansele copilului meu la viata cresc fiindca familia il iubeste mult si exista case de amanet care salveaza vieti. Cruciulita de argint a mamei, ghiulul unchiului, ceasul din argint al bunicului sporesc toate tezaurul.
Incet-incet se strang banii de operatie si de transport. Mi se pare un miracol faptul ca ei dau tot ce au de pret, iar casa de amanet ne pune la dipozitie calculatoare pentru a afla exact ce suma vom strange.
Parca toti isi dau mana si lupta impreuna ca baietelul meu sa fie salvat.
Gramada de bijuterii pare din universul basmului sau din filmele cu pirati, iar aflarea de la domiciliu a sumei pe care o voi primi la fel.
Punem bijuteriile intr-un saculet si ne indreptam pe Magheru, caci s-a facut deja ora 23 cat am stat noi de colectat si contabilizat aurul familiei. Este una dintre casele de amanet non –stop si cea mai apropiata de domiciliul meu.
La ghiseu sta o fata draguta si amabila. Un gand negru imi chinuieste mintea. Daca nu are suficienti bani sa-mi dea sau daca refuza anumite bijuterii.
Dupa ce lantisoarele, bratarile, ceasul, cruciulita si inelele sunt cantarite, functionara imi spune:
-Poftiti banii dumneavostra! Fie ca dorinta sa se indeplineasca!”

Asa a sunat o confesiune a unei cliente  in caadeul unei sedinte de terapie psihologica.Nu am putut sa nu raman ingandurat  ….Prin cate trece o familie  si  mai ales o mama pentru puiul ei.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr