Aseara , mai corect spus azi-noapte , am iesit la plimbare cu cei doi catei ai mei.

La ora cand ne plimbam noi, cartierul doarme iar strada este pustie, de aceea am ramas surprins vazand cinci copii extrem de galagiosi care alergau, sareau , se imbranceau, ma rog , chestii copilaresti sub privirile ingaduitoare ale celor trei adulti care ii insoteau.
rasism_Dupa ce am vazut imbrcamintea fetitei si m-am uitat mai bine la ei mi-am dat seama ca sunt orientali.Initial, am crezut ca sunt copiii vecinilor mei indo-pachistanezi, dar vazandu-i mai bine am realizat ca m-am inselat, cu atat mai mult cu cat aceia sunt foarte cuminti si politicosi.

Vazand cateii,tipetele lor se ridicasera cu trei note si ridicand mainile au inceput sa alerge in directiea lui Yorky care speriat a luat-o la sanatoasa in intunericul noptii.Cei cinci copii s-au luat dupa el, pana cand am strigat:

– Salam alecu ,dar ce naiba faceti? Care e problema voastra?? Hei!!!

L-am lasat pe Junior in fata uneia din bancile prin fata carora treceam si am alergat sa il recuperez pe York.L-am ajuns cu greu deoarece speriat fiind , fugea si de mine.Intr-un final l-am prins , si am alergat cu el spre locul unde il parcasem pe Junior.

Cand am ajuns acolo, o domnisoara il mangaia crezand ca fusese abandonat.

Cand ne-am terminat turul, am inceput sa ma gandesc, sa diger situatia.Vazusem o gramada de filme in care musulmanii erau urati sau vanati de cate un dement antisemit doar datorita unei banalitati. Ieri ni-am dat seama ca daca eram un altfel de om puteam ajunge in situatia de a condamna o intreaga natie pentru gestul prostesc al unor copii.

Dar nu incetez sa ma inteb, ce as fi simtit daca l-as fi pierdut pe Yorky??

Abia acum, mi-am dat seama cat subtire este linia dintre toleranta si extremism.Ca totul este determinat de experienta personala si de personalitatea omului, sau mai bine zis de capacitatea acestuia de a ierta.

Daca stau bine sa analizez, nu copiii erau de vina , ci parintii pentu lipsa de interventie si inabilitatea de a educa.

Si totusi , cat de putin ne trebuie pentru a ne transforma daca nu suntem atenti si nu avem abilitatea de a tine cu fermitate la niste principii….