Sunt copii intre copii si gradinite intre gradinite. Nu poti pretinde unui copil in familia caruia se vorbeste urat si se poarta violenta sa fie politicos, sa se poata concentra in timpul activitatilor si sa aiba un comportament exemplar. Astfel de copii sunt victime ale lipsei de interes, de iubire si de comunicare etica. Pentru cresterea lor stramba, in primul rand parintii sunt vinovati.

Dar dincolo de acest aspect, impactul pozitiv si negativ pe care gradinita il are asupra micutului va determina viitoarea sa relatie cu scoala. Imi place sa cred ca atunci cand voi avea un copil acesta va avea un comportament impecabil in societate si atunci voi fi fericit ca am ales pentru el gradinita particulara sector 1.

ata ce inrauriri pozitive a avut conceptul educational Teddy Bar asupra copiilor:

-copiii nu se tem sa vorbeasca, sa recite, sa cante sau sa danseze in public si sunt dezinvolti. Se vede ca s-a lucrat intens cu ei si au fost incurajati sa se poarte natural oriunde s-ar afla. Copiii care provin de la gradinitele in care sunt timorati sunt timizi, se inrosesc usor, alerga la parinti si cauta scapare ascunzandu-se dupa acestia.

-cand gresesc infrunta cu barbatie esecul, stiu sa recunoasca infrangerea sau eroarea. In momentul in care uita versurile la o serbare, raman pe scena si incearca sa improvizeze sau cer din ochi ajutorul. Niciodata nu pleaca plangand si nu se intorc cu spatele la public. Daca participa la un concurs si pierd, il felicita sportiv pe cel care a castigat.

-recita poezii in engleza, stiu colinde in limbi straine, inteleg mesaje in limbi de circulatie internationala.

-au invatat sa se ingrijeasca: sa se spele pe maini inainte si dupa masa, sa se stearga la nas sau la gura. Aceste gesturi simple demonstreaza faptul ca personalul este atent si la detalii, dar si la prioritati.

-se duc cu drag la gradinita, sufera in timpul vacantelor, fiindca tot ceeae ce se petrece acolo este frumos si impresionabil pentru copii.

-sunt sensibili la frumos si intelegatori fata de copiii cu deficiente, au invatat sa fie discreti si nu cred tot ceea ce li se spune, daca nu li se ofera argumente

-sunt mereu politicosi, multumesc pentru masa, sunt recunoscator fata de oamenii care au grija de ei.

Evident ca si acasa se continua acest sistem sanatos de educatie acasa, dar calitatea resursei umane de la gradinita particulara sector 1 se reflecta in comportamentul si gandirea copiilor. Echilibrul, armonia, iubirea care li se ofera in institutie ii determina sa fie calmi, siguri pe ei, generosi.

Impreuna cu setul cognitiv (care depaseste programa gradinitelor de la stat), copiii primesc principii sanatoase de viata: sa prefere fructele dulciurilor, legumele si carnea sanatoasa mancarii nesanatoase de tip fast-food, aspecte care demonstreaza faptul ca personalului implicat in noul concept educational Teddy Bar ii pasa de micutii copilasi. Educatia nu este facuta pentru a primi un salariu, ci realizata din dragoste si cu multa responsabilitate.

Nu fac un titul de glorie, dar cand ma voi intalni cu mai multi adulti si copiii lor, mi se va spune:

-Il dai la gradinita particulara, nu? Se cunoaste, esti norocos ca dispui de resurse financiare sa-I oferi cea mai buna educatie la o varsta asa de frageda!

In realitate, nu sunt asa de bogat, dar ceea ce am, voi investi in viitorul lui!