31
Sunt un fan al serialelor de televiziune. In ultimul timp, am urmarit cateva seriale care mi-au placut : Prison Break, 24, Lost, CSI (NY , Miami si altele),Heroes, House MD si Criminal Minds.

Aceste seriale dintre care , cel putin trei poarta “amprenta” Bruckheimer , au avut darul sa imi placa, pentru ca au fost bine realizate iar subiectele sunt “digerabile”.Fie ca, este vorba de un inginer genial care doreste sa evadeze pentru a reda libertatea cuiva drag, fie ca, este vorba de un agent antrenat sa lupte impotriva a tot ce ameninta bunastarea si binele tarii sale (luptator antitero), fie ca, este vorba de niste naufragiati pe o insula misterioasa, care are efecte miraculoase asupra unora dintre ei si pe care nu o pot intelege, sau ca este vorba de o echipa de ciminalisti, ce investigheaza cazurile in laborator,sau sunt persoane ce poseda abilitati exceptionale si care vor sa salveze planeta, fie ca ,este vorba de echipa exceptionala de medici pusa sa diagnosticheze cazurile repartizate excentricului doctor House, fie ca, este vorba de echipa de profileri , psihologi ccriminalisti , care studiaza tiparul unor criminali in serie , pentru a reda comunitatii linistea (lucru care nu-mi este tocmai strain), toate sunt de calitate iar eu , le recomand, cu caldura.

Ceea ce este ciudat ,este faptul ca , doua dintre ele mi-au placut intr-un mod deosebit : Prison Break si 24.

Ce au deosebit Michael Scofield si Jack Bauer ?

Sunt oameni de actiune, inteligenti , ingeniosi , ehilibrati si cu sange rece ,care pun mereu binele celorlanti deasupra binelui propriu, au intuitie, curaj , principii si hotarare.

Sunt prototipuri de eroi.

Acum, vin, cu o intrebare :” De ce avem nevoie de eroi?”

Avem nevoie de repere morale?

30
Este chiar atat de stearpa societatea ,incat nu ne regasim, decat in fata unor eroi de celuloid ? Ne dorim mai multe de la societate ? In mod cert : DA.

Ducem chiar asa o lipsa de repere morale si civice, sau poate ele exista undeva , dar ne sunt noua necunoscute ? Daca avem idealul , inseamna ca putem recunoaste eroul.Totul este sa il cautam!