Colmar, Franța

Fondat în secolul al IX-lea, Colmar este un oraș ciudat cu case și canale pe jumătate din lemn. În centrul orașului sunt multe clădiri ce datează din multe perioade istorice. Alte locuri notabile pe care le poți vizita sunt bisericile, muzeul Unterlinden și muzeul de artă Oeuvre Notre-Dame .

Acesta este un district bine cunoscut pentru producția de vin, vin care încă din perioada medievală pleca din port către toată Europa.

Saint Paul de Vence, Franța

Acesta este unul dintre cele mai vechi orașe antice situate pe Riviera franceză. Orașul are ziduri medievale care înconjoară străzile. Aici sunt 11 obiective turistice importante, ce nu trebuie ratate.

Fortăreața ce datează din secolul al XII-lea este tot ce a mai rămas din castelul ce a început să fie demolat ușor de-a lungul secolelor al XVI-lea și al XVII-lea. Un clopot vechi ce datează din 1443 încă mai străjuiește în turnul castelului.

 

Monsanto, Portugalia

Situat pe dealurile din nordul Portugaliei, orașul a fost recuperat de la mauri în 1165 de către regele Denis I.

Acest loc este considerat a fi un muzeu viu deoarece nu s-a schimbat de-a lungul anilor. Aici sunt case cu acoperișuri roșii, parcă prinse sub bolovani.

Unii bolovani chiar au uși, fiind scobiți pentru a susține structuri care se încadrează perfect în peisaj. Este un sat unic și fermecător.

Hallstatt, Austria

Zona Salzkammergut, unde a fost construit Hallstatt, este locuită încă din vremuri preistorice. Depozitele de sare reprezintă o resursă valoroasă în această zonă, sarea fiind scoasă din mină până în secolul al XX-lea.

În 1750 orașul a trebuit reconstruit după incendiul ce a mistuit clădirile din cherestea. A fost reconstruit într-un vechi stil baroc. Așezarea datează din era bronzului și este considerată o bogată zonă istorică alpină.

 

Sursa: Life.ro