Zilele astea mergand cu blanosii mei la plimbare, Junior, blanosul mare si afurisit, a gasit sub niste boscheti un pui de pisica.

La inceput l-am tras crezand ca e un soarece, apoi m-am dumirit. L-am luat in mana si i-am simtit dintisorii minusculi…Se apara.L-am pus la loc spunandu-mi in sinea mea: “Va veni pisica-mama sa il ia”, si am plecat.

In urmatoarele trei zile am auzit mieunat de pisoi in fiecare noapte…Devenise persisstent…..

Vinerii dimineata l-am vazut in gradina din fata blocului.Statea la soare anemic, cineva ii pusese lapte intr-o cutiuta, doar ca el era prea mic pentru a putea manca singur.

I-am spus “Esti un supravietitor, baiete”, dupa care
m-am aplecat, l-am luat in mana acoperindu-l cu o reclama, si l-am dus sus.

Proteste, si ce au mai auzit urechile mele, nu are rost sa povestesc…I-am amenajat in balcon un culcus intr-un cos impletit pe care l-am captusitcu niste prosoape vechi, dupa care am fugit pana la Carrefour sa ii iau lapte.

“Nebunule”, mi s-a spus.

Am luat micul ghemotoc l-am dus in baie sa il deparazitez, verificandu-le de musafiri nepoftiti, i-am curatat ochii de noroi si mizerie, am luat din dulapiorul de medicamente o seringa si am inceput sa il hranesc cu lapte caldut.

A mancat si apoi a adormit in culcusul improvizat la repezeala.

Cateii au fost foarte atenti la ceea ce fac. In timp ce Yorky l-a luat sub aripa lui ocrotitoare, Junior era extrem de curios si putin gelos.

A dormit neintors.

Spiritele in casa s-au linistit , ajungand la un armistiiu. Le-am spus: “Pana mai creste si se inzdraveneste il tinem, dupa aceea il lasam sa plece..” Nu stiu cum va fi,daca va fi asa, sau altfel.

S-au linistit si vecinii care i-au pus gand rau sub pretextul ca “nu au putut dormi noaptea” de plansetul lui.Doar ca ei nu stiu ca se afla in bloc 😛

Azi dimineata i-am cumparat “asternut iginic cu miros de lavanda”, asa ca trebuie sa invete manierele unui pisoi de casa, doar sta in chirie 😛

Nu stiu cum i se va transforma blanita.Este gri cenusiu spre negru, asa ca l-am botezat Gray.

Cateii s-au obismuit cu el, iar cel mic a devenit atat de protector si nu il lasa pe “Zdreanta” de capul lui, articulandu-l cand crede ca pisoiul este in pericol.
Am stat singur cu cei trei si nu s-a intamplat nimic.Cand se agita lumea in jur spunand: “Ai grija!”, abia atunci incep maraieli sau alte manifestari.

Cateva poze, la 24 de ore de la aterizarea in casa.