In 27 Martie 2010 timp de o ora, 20.30-21.30 , in lumea intreaga, luminile s-au stins. Mai mult sau mai putin.

Ceea ce a inceput la Sydney in 2007, ca o forma de a atrege atentia omenirii, asupra pericolului emisiilor de dioxid de carbon provenite de la producerea energiei electrice, s-a transformat intr-un eveniment mondial  la care au aderat 1700 de orase din 108 tari.

Evenimentul a fost realizat la initiativa World Wide Fund for Nature Australia (WWF), un grup internaţional de lobby pentru mediu şi cotidianul australian Sydney Morning Herald care a atras si Romania in aceasta actiune.

In Romania au aderat la acest eveniment 29 de orase iar culmea a fost atinsa de stingerea luminilor din Palatul Parlamentului.

Alaturi de Palatul Parlamentului, au mai ramane in intuneric timp de o ora Ateneul Roman, Muzeul National de Arta al Romaniei, Teatrul National Bucuresti, cat si Opera Nationala Romana.

Daca institutile au respectat Ora Pamantului , nu acelasi lucru au facut-o cetatenii,luminile ramand aprinse in locuintele si casele romanilor.

Ceva de genul “Dupa noi , Potopul !” sau “De ce sa sting eu lumina, daca vecinul X se uita la film ?”Adsa este , poate la anul ne vom prezenta mai bine , poate vom deveni mai responsabili.

Sa vedem cum s-au stins luminile in lume,Earth Hour 2010. Pentru a remarca acest lucru, nu trebuie decat sa dati un click de mouse  pe poza afisata pe ecranul monitorului.

Enjoy and save the Planet !