Dupa o absenta atat de lunga ,cauzata de o mica criza la rinichi si de o raceala la fel de mica, datorate statului in curent si aerului conditionat, am revenit la blog, reusind sa dau un semn de viata.

Cand ai dureri, sau cand esti intr-o totala stare de indispozitie , incepi sa te gandesti la lucruri care iti plac, care te inveselesc.Facand acest lucru mi-am dat seama ca am ignorat un aspect interesant al orasului meu, care ii da acestuia un farmec mai aparte.

Cum eram intins si motaiam , i-am vazut la geam, stand pe caroseria aparatului de aer conditionat…se uitau in casa cu priviri inocente….Porumbeii…

Se spun multe despre Timisoara, dar nimeni nu aminteste despre aceste pasari.Ele sunt sunt prezente si fac parte din viata orasului, din spiritul acestuia.

Detestate de unii, rasfatate de altii, aceste pasari ofera Timisoarei, farmec si buna dispozitie. Porumbeii, au doua locuri preferate, in Centru si in Piata Unirii, unde sunt hraniti de angajatii Primariei, si rasfatati de copiii adusi de bunici, sa-i hraneasca.

Cand treci prin Centrul Timisoarei, faci slalom printre ei.Sunt atat de obisnuiti cu lumea, incat, daca le oferi ceva de mancare, iti aterizeaza pe umar sau pe brat.
Uneori, iti ofera o priveliste ca in filmul lui Hitchcock, ” The Birds” (“Pasarile”) , cand stau adunati gramada, in competitia lor de a prinde o firimitura mai buna de paine.Acest gand e repede alungat, cand le vezi figurile simpatice, si le auzi ganguritul. 😛

Falfaitul lor de aripi te duce cu gandul la notiunea de libertate , la cerul albastru si al alte filozofii , mai mult, sau mai putin abstracte…

PS. De ce factori ai nevoie ca sa scrii pe blog…ce ti-e si viata aceasta 😛
Cateva fotografii 😛