In a doua zi de Pasti am dat o raita prin Centrul oraasului.

Am ramas placut surprins de oferta bogata a artizanilor veniti sa isi etaleze creatiile.Am admirat de la icoane pictate pe lemn, oua incondeiate, oua imbracate in margelute, oua de lemn in diverse marimi, pana la obiecte ce nu aveau legatura cu Sarbatoarea care se incheie astazi, obiecte de podoaba, diverse casete , cristale de mina.

Lume multa, trebuia sa stai la coada pentru a ajunge sa te fotografiezi cu Iepurasul din fata Catedralei,copii foarte multi in fata Operei se inghonteau sa vada iepurii care se ascundeau de soare.

Porumbeii, care fac deliciul timisorenilor ce trec prin Centru, stateau cocotati pe acoperisul uneia din casutele instalate acolo.Erau incurcati de situatia creata.

Lalele multicolore, pansele, si o sumedenie de alte specii de flori iti incanta ochiul. Cel mai mult imi place iarba proaspata, nuanta aceea de verde care se intalneste doar in aceasta perioada

Fantana cu pesti era si ea asaltata de copii, tineri, si mai putin tineri, ce se racoreau la umbra stropilor de apa, din Catedrala iesise o fanfara ce se insirase pe treptele lacasului si a carui muzica izbucnise pe neasteptate adunand zeci de curiosi.Terasele erau deschise si pline de lume, forfota era mare.

Totul abunda intr-o vasta paleta de culori scaldata in razele unui soare prietenos.

Au fost doua saptamani de Sarbatoare Crestina.De maine ne vom intoarce in rutina de zi cu zi.

Cateva fotografii din Timisoara.

PS. Aceasta postare ilustreaza a doua zi de Pasti in Timisoara si se indreapta, ca in fiecare saptamana, si catre rubrica Life in pictures.

Voi, cum ati sarbatorit Pastele?