Vremea concediilor este aproape.

Cu oricine ma intalnesc sau discut , aceasta constituie  una din temele abordate de catre toti interlocutorii mei.

Toti ma intreaba :
– Mergi la mare, anul acesta?
– Decat la mare, la orice mare, ma bine stau acasa.

Toata lumea spune ca sunt sucit.
– Cum se poate, sa nu iti paca marea??
– Nu numai ca nu imi place , dar am o aversiune fata de ea.

Nu dau detalii..dar am sa incerc sa explic aici.

Parintii mei erau mari iubitori de mare.In fiecare an , ma trambalau intr-un loc in care nu imi placea sa fiu. Bine, oamenii nu aveau de unde sa isi dea seama, ca aveau in posesie un copil dificil, anti-mare convins. Cum se intampla la mare , imi cumparau toate tampenile, de la colac sub forma de caiac, pana la trusa de constructii in nisip.Si mult Pepsi 😛

Si cum i-am rasplatit?

Pai, am disparut de trei ori de pe plaja, am fost dat la “Radio Vacanta” missing in action, m-au cules niste nemti de pe dig, de unde doream sa imi umplu galetusa cu apa, probabil eram fascinat de valuri, altfel nu imi explic de ce nu luam apa, de unde era mai simplu.

Nu stiu.

Un lucru este cert, am mers cam de 13 ori consecutiv, pana am reusit sa imi fac inteles punctul de vedere.Am mai pus piciorul in zona, de vreo doua ori , dupa ce am sarit de 20 de ani ,ca sa imi dau seama daca era un moft de copil sau daca era aversiune reala.

Era foarte reala.

Am mers cu familia la mare in Italia, la Lido di Jesolo, pe tarmul Marii Adriatice, nu departe de Venetia. Am stat trei zile, timp in care am mers pana in Venetia, m-am invartiit prin oras, si am plecat, urand vacanta placuta celor ramase acolo.

Singura mea consolare in copilarie, era ca atunci cand veneam de la mare, plecam cu bunicii la munte.Asa s-a intamplat si la maturitate, am suportat trei zile de mare , trebuia sa imi recuperez fortele irosite, cu o vacanta la munte.

Trebuie sa spun ca mi se pot oferi conditii de lux la mare, iar la munte , o vila cu trei margarete, voi alege cu ochii inchisi, muntele.

Voi unde ati dori sa va petreceti concediul?

Cateva poze de vacanta 😛

Lido di Jesolo

Lido di Jesolo

Muntii Tarii Barsei

Muntii Tarii Barsei

Muntii Tarii Barsei