Daca te-ai hotarat sa schimbi mobila din living, acum este timpul cel mai potrivit, deoarece pe perioada verii se pot face mai usor atat renovarile, cat si modificarile in ceea ce priveste configuratia mobilierului.

Prima etapa este si cea mai grea, fiind reprezentata de luarea deciziei de a schimba mobila veche si demodata din living cu una noua si moderna care sa fie pe placul tuturor.

In aceasta etapa este necesar sa fii cu totul convins ca mobila veche si-a facut datoria de-a lungul timpului si acum trebuie sa fie inlocuita.

In cazul in care nu te poti desparti de mobila veche din living, o poti descompleta si muta in alte camere, sau o poti transforma in rafturi pentru depozitare. De asemenea exista centre de recuperare pentru mobilierul vechi, precum si posibilitatea de a face o donatie pentru cei mai nevoiasi.

A doua etapa o constituie cautarea activa a mobilei preferate atat in magazinele fizice, cat si in cele online.

Pe masura ce vei merge sa vizitezi tot mai multe magazine fizice, vei realiza treptat ca timpul si banii tai conteaza mai mult decat credeai.

In magazinele online vei gasi mereu mobila de calitate la preturi foarte bune, deoarece acestea nu trebuie sa plateasca chirii costisitoare pentru spatiile generoase in care sa expuna produsele.

Apoi, judecand dupa timpul petrecut pe drum pana la magazine, precum si dupa numarul limitat de modele expuse, in final te vei convinge ca cea mai buna alegere va fi sa cauti mobila living online.

A treia etapa va fi reprezentata de alegerea mobilei preferate de la magazinul online care iti inspira cea mai mare incredere.

Va trebui sa urmaresti cu atentie imaginile prezentate, precum si descrierea detaliata a produselor, iar in cazul in care exista campanii de reduceri, poti avea noroc sa gasesti modelul preferat la un pret cu totul deosebit.

Daca esti foarte pretentios, ai grija totusi la modelele foarte ieftine, deoarece pretul poate reflecta calitatea, in sensul mai putin benefic al expresiei.

In momentul in care te-ai decis asupra unui model anume, va trebui sa lansezi comanda si sa astepti curierul care iti va livra coletele bine ambalate pana la usa casei tale.

Din punct de vedere al sigurantei livrarii, trebuie sa te asiguri ca magazinul online va lucra cu o firma de curerat serioasa, care se pricepe la transportul coletelor mari, precum si ca respectivele colete sunt ambalate corespunzator cu celuloza si carton stratificat.

De asemenea, majoritatea magazinelor online permit plata cu cardul in rate fara comision, deci poti suporta mai usor costurile unui model mai scump, putand plati in pana la 12 rate.

A patra etapa va fi momentul in care vei primi efectiv mobila si o vei asambla in living.

Inainte de a semna pentru primirea coletelor, este necesar sa verifici integritatea acestora, pentru a nu avea surprize neplacute reprezentate de eventuale lovituri cauzate de catre transportator.

Partea legata de asamblare, va fi cea mai dificila, dar si cea mai placuta, deoarece vei avea ocazia sa inveti cum sa pui cap la cap toate piesele, exact ca in cazul unui puzzle, timp in care vei verifica si calitatea produsului primit.

Este foarte important ca schema de montaj sa fie una detaliata si corecta din punct de vedere tehnic.

In cazul in care nu doresti sau nu ai timp sa montezi singur mobila, poti apela la serviciile unui tamplar, care se va ocupa de acest aspect in locul tau.