Bali reprezintă una dintre destinațiile turistice exotice care fascinează orice iubitor de aventură. Indonezia este o țară fascinantă, atât din punct de vedere turistic, cât și cultural și social. Chiar dacă nu dispui de sume impresionante de bani, o aventură în Bali este oricând posibilă dacă știi cum să economisești în mod inteligent.

De la o vacanță care are costuri exorbitante de până la 3500 de euro și până la una pentru care să plătești maxim 1000 de euro pare o diferență foarte mare, nu-i așa? Dar, atunci când știi cum să economisești, vacanța visurilor tale este mult mai aproape decât ai crede!

Informează-te întotdeauna despre cele mai favorabile perioade de călătorit în Bali!

O vacanță în Bali este la fel de frumoasă atât în aprilie, cât și-n septembrie. Important este să-ți stabilești din timp atât intervalul vacanței, cât și zona în care îți vei petrece timpul în Bali. Perioada recomandată este de maxim 2 săptămâni, astfel încât să poți ajunge la costurile minime pentru 2 persoane.

Gândește-te că te poți caza la un hotel cu condiții superioare de 3-4 stele, de exemplu, la niște prețuri foarte decente, mai ales în extra-sezon. Dacă ți-ai stabilit zona în care să mergi (în sud pentru plajă sau mai către centru pentru atracțiile turistice de genul Pădurea Sacră a Maimuțelor), atunci nu-ți mai rămâne decât să stabilești data plecării și să începi să-ți gândești în detaliu traseul și modul de transport atât către destinație, cât și-n timpul sejurului.

Economisește în mod inteligent și bucură-te de o vacanță-n Bali de neuitat!

Costurile totale ale unei astfel de vacanțe nu trebuie să depășească valoarea de 1000 de euro. De aceea, iată ce ai de făcut pentru a nu-ți depăși bugetul sub nicio forma:

  • Utilizează traseele disponibile prin intermediul site-urilor online în locul serviciilor plătite ale agențiilor locale – în acest mod vei putea vizită Pădurea Sacră a Maimuțelor cu până în 1,25 euro ori în mod gratuit diversele temple din Bali.

  • Nu circula cu mijloacele de transport în comun sau cu taxi-ul – pe lângă faptul că acestea te pot costa destul de mult (taxiurile) îți vor “fură” și foarte mult din timpul pe care îl ai la dispoziție (autobuzele sau maxi-taxi). Bali este una dintre cele mai aglomerate destinații turistice, iar statul în trafic ore întregi este ceva obișnuit. Folosește scuterul și o să te bucuri de libertatea de a ajunge unde ți-ai propus mult mai rapid (închirierea unui astfel de mijloc de locomoție costă 3,50 euro/zi, iar combustibilul te va costă în jur de 0,50 euro).

  • Cazează-te la hoteluri care îți oferă condiții decente de cazare, în hosteluri sau la localnici – prețul unei astfel de cazări nu va depăși maxim 15-20 de euro pe zi (la hotel), până la 5 euro/zi la hostel șipână în 2,5-3 euro/zi la localnici. Marele avantaj al cazării la localnici este dat de faptul că poți beneficia și de un ghid plătit cu bani puțini care-ți va facilita vizitarea unor locații mai puțin cunoscute și care nu figurează pe lista traseelor turistice obișnuite.

  • Mănâncă de la restaurantele locale – în acest fel vei putea descoperi bucătăria indoneziană, dar vei face și economii. O masă completă, care să include carne de pui și porc va costă în jur de 4 euro/persoană. În cazul în care te cazezi la localnici, costurile legate de masă vor fi și mai scăzute.

  • Cumpără suveniruri de la localnici – astfel de obiecte care să-ți amintească de vacanța petrecută în Bali sunt foarte ieftine, prețurile fiind de până la maxim 1 euro.

  • Dacă nu ai banii necesari achitării avansului pentru o vacanță-n Bali, atunci apelează la soluția împrumuturilor rapide cu dobândă de 0%. Acestea sunt disponibile la multe dintre companiile de creditare online, atunci când le accesezi pentru prima dată serviciile. Împrumuturi24 sau Monily îți arată cum și care sunt cele mai avantajose soluții pentru tine!

  • Alege zborurile către Bali cu plecare în cursul săptămânii – zborul principal către Bali costă cel mai mult, de aceea, alege să zbori cu companiile low-cost ca zbor de legătură până la aeroportul de pe care pleacă cursa către Bali. În plus trebuie să-ți planifici plecarea în cursul săptămânii, atunci când prețurile biletelor sunt cu până la 25% mai ieftine. Alege companiile care îți pun la dispoziție posibilitatea de a selecta zborurile cu până la 3-6 luni înainte.

Să ajungi în Bali și să te bucuri de o vacanță de 2 săptămâni la un preț mai mic de 1000 euro (pentru 2 persoane) nu este atât de dificil. Dacă știi să economisești în mod inteligent, te vei distra maxim și te vei întoarce cu o mulțime de amintiri de neuitat!

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr