Calitatea apei din piscina ta poate sa dicteze bunastarea celor care folosesc bazinul, dar si cat de mult vei beneficia de piscina pe termen lung. La piscineservice.ro se gasesc o multime de substante tratare piscineservice de calitate, iar preturile sunt avantajoase pentru toata lumea.

Cu totii ne dorim ca apa din piscina sa fie curata si sigura. Indiferent daca apa piscinei voastra este cristalina sau nu, pare sa aiba o influenta directa asupra satisfactiei proprietarilor de piscine. Avand in vedere alegerea dintre o piscina cristalina si chiar una usor tulbure sau murdara, experienta ne spune ca o veti alege pe cea curata. Nu numai ca ne bucuram mai mult de experienta unei piscine curate, dar este mai putin probabil sa avem ganduri anxioase cu privire la substante chimice, germeni si chiar la propria noastra sanatate.

Filtrele sunt o componenta esentiala pentru mentinerea unei piscine sanatoase si sanitare. Acestea sunt concepute pentru a elimina murdaria, resturile, calciul si uleiurile nedorite. Din pacate, filtrele nu se pot curata inca. Asta inseamna ca cineva trebuie sa indeparteze si sa curete fizic suportul din sistemul de filtrare. Si, cu exceptia cazului in care sunteti extrem de la indemana cu sistemele de bricolaj, electricitate, instalatii sanitare, curatare si filtrare a piscinei de acasa, veti dori sa apelati un expert. Acestia va vor putea oferi curatarea sezoniera a filtrului de piscina, atat rapid, cat si eficient.

Clorul este cel mai des folosit in tratare apei din piscina impreuna cu substantele antialge.

Substante chimice precum clorul si bromul sunt adaugate in bazine pentru a mentine apa curata. Cel mai mare beneficiu al clorului este ca ucide germenii care pot fi prezenti in apa. Daca o piscina ar fi lasata neclorurata, aceasta ar deveni o cutie plina de tot felul de bacterii daunatoare. Din acest motiv, toate bazinele publice si majoritatea bazinelor private sunt tratate cu o cantitate de clor. Inotul intr-o piscina neclorurata ar expune un inotator la o serie intreaga de bacterii potential daunatoare, astfel incat beneficiile clorului par sa reduca cu siguranta riscurile.

In cantitati mici diluate in apa, clorul prezinta un risc redus. De fapt, clorul este adaugat in apa de baut pentru a ucide bacteriile si pentru a o face sigura. Autoritatile reglementeaza cantitatea de clor din apa potabila. Acest lucru asigura ca exista suficient clor pentru a mentine apa ferita de germeni, dar nu suficient pentru a fi daunatoare atunci cand este consumata. Autoritatile cer ca in apa sa existe un anumit nivel masurabil de clor pentru a proteja impotriva bolilor transmise de apa. Limita cantitatii admise de clor la 4,0 ppm, care este suficient de scazuta pentru un consum sigur, plus o marja larga de siguranta.

O piscina bine intretinuta ar trebui sa aiba niveluri de clor chiar mai mici decat apa potabila. Cantitatea sugerata de clor intr-un bazin este de 1,0 pana la 3,0 ppm. Deci, intr-un bazin bine gestionat, riscul expunerii la clor este minim.

Dupa adaugarea de clor intr-o piscina, se recomanda sa asteptati aproximativ 4 ore inainte de inot. In orice caz, cel mai bun mod de a spune daca o piscina este pregatita pentru inotatori este sa testati nivelul de clor. Odata ce nivelul de clor a scazut sub 5,0 ppm, ar trebui sa fie sigur sa inoti. Abia mai mult clor decat apa de la robinet pe care o folosim pentru scaldat, gatit si baut. Cu toate acestea, nivelul de clor mentinut in mod regulat ar trebui sa fie chiar mai mic.

Clorul este extrem de eficient in uciderea atat a bacteriilor, cat si a algelor. Daca bacteriile sau algele sunt introduse in piscina voastra, devenind verde si tulbure, a scapa de contaminanti este o chestiune simpla de a stoca piscina cu niste clor suplimentar pentru a rezolva problema.

Bazinele cu clor au si optiuni mai ieftine decat alternativele. Piscinele cu apa sarata sunt mult mai costisitoare de instalat si intretinut si pot fi prohibitive pentru multi proprietari de case. Si deoarece clorul este atat de usor disponibil, este simplu sa gasiti profesionisti calificati in piscina pentru a va intretine piscina. Bazinele cu apa sarata sunt mai corozive si pot deteriora podelele si mobilierul de la piscina in timp.

Avantajele de a folosi clor in piscina:

-Piscinele cu clor sunt mai ieftine de instalat;

-Ajutorul pentru intretinere este usor de gasit;

-Clorul este un produs dezinfectant foarte eficient;

-Nu va deteriora puntile si mobilierul pentru piscina.

Esecul de a efectua o intretinere consistenta a piscinei poate insemna mai mult decat o piscina murdara, duce, de asemenea, la probleme de siguranta. Echilibrarea incorecta a substantelor chimice din piscina poate duce la raniri. Expertii va pot ajuta sa evitati acest lucru oferindu-va servicii de inalta calitate si informatii despre intretinerea saptamanala a piscinei.

Fara o intretinere saptamanala adecvata, apa din piscina poate deveni destul de coroziva si poate ajunge sa deterioreze restul piscinei, precum si orice echipament din piscina. Acest lucru poate ajunge sa va coste foarte multi bani! Pentru a reduce costurile, trebuie sa efectuati intretinerea saptamanala. Nu doriti sa fie nevoie sa va inlocuiti balustradele, treptele sau orice alta parte a piscinei, daca nu este necesar. Pur si simplu ingrijirea saptamanala a piscinei va va permite sa va linistiti mintea si sa va mentineti piscina in forma de top cat mai mult timp posibil. Acest lucru este de preferat daca doriti sa economisiti bani.

Alegeti gama de substante tratare pentru piscine de la piscineservice.ro!