Am mai povestit ca in ultimii doi ani am tot schimbat cate ceva in apartament.Cred ca am ajuns sa schimb cam 90% din configuratia veche a casei 🙂 Zilele trecute, o parte a familiei mele, a tinut mortis sa imi atraga atentia ca ar fi cazul sa schimb filtrul de apa de la bucatarie.

Am fost cicalit pana cand mi-au smuls: “Da, bine, mai caut si il achizitionam.”

Cautand pe internet, am dat peste site-ul celor de la  Azura Filters unde am gasit o promotie interesanta la unele din filtrele sale de apa. Mi-a placut faptul ca aceasta companie are in componenta sa ingineri si tehniceni cu experienta de peste 10 ani in domeniu care sunt implicati in nenumarate proiecte pentru tratarea si filtrarea apei.Acest lucru mi-a dat incredere ca este o firma care se respecta si ofera servicii de calitate.
Si nu m-am inselat!

Navingannd pe site-ul firmei m-am oprit asupra filtrului de apa Ultrazura 11UF BMB LINE.

Acest filtu are 4 cartuse :

un cartus antibacterian – care are rolul de a prefiltra apa pentru rugina, mal, nisip si alte particule si de a distruge bacterii

un cartus de carbon – contine mediu filtrant carbon bloc obtinut din coaja de nuca de cocos cu rolul de a filtra gust, miros, clor, trihalometani, substante organice, erbicide, pesticide, reziduuri de medicamente, insecticide, fenoli, hidrocarburi poliaromate si multe alte substante chimice.

cartus filtrant UF si UFP – elimina din apa: bacterii (peste 99%), criptosporidium si giardia, metale grele: plumb, mercur, cadmiu, crom dar si substante organice, clor, trihalometani, erbicide, pesticide, insecticide, reziduuri de medicamente etc.

cartus ph alcalin si GAC – mediu filtrant carbon granular obtinut din coaja de nuca de cocos si calcit pentru cresterea si stabilizarea pH-ului apei. Apa devine alcalina (sau creste alcalinitatea) prin utilizarea acestui cartus filtrant. Acest filtru are si rol de finisare si de corectare a gustului, apa devenind foarte placuta.

Montarea acestui filtru este relativ simpla daca avem uneltele necesare si putina indemanare.Inainte de toate, trebuie sa ne asiguram ca avem loc sub chiuveta deoarece cele patru filtre au cam 35 cm inaltime.Filtrul se monteaza in general la bucatarie, sub blat, iar consumul de apa se face prin bateria de apa purificata oferita in kitul de instalare. Este o baterie moderna, argintie, ce se potriveste cu orice bucatarie moderna.

Asa arata filtrul la primire:

Filtrlele se monteaza sub chiuveta, furtunul il “legam” de robinetul de apa din casa.Dam o gaura in blatul de la mobila de bucatarie unde montam bateria si robinetul..Totul arata asa:<

Daca sunteti ca mine si nu aveti abilitati sau scule in domeniu puteti solicita firmei sa va trimita un instalator.

Cum apa este indispensabila vietii, iar la noi tevile de apa nu sunt in pas cu trecerea anilor sau cu progresul, fiind vechi, pline de impuritati si rugina, un filtru de apa nu este un moft.

Pe langa faptul ca bem apa, spalam fructele, gatim, utilizam apa in diverse activitati si ne spalam, filtrul devine chiar necesar si foarte util. Sa amintesc ca apa utilizata de noi are in componenta sa foarte mult clor, acesta fiind o substanta cu risc cancerigen.

As fi vrut sa fac un buletin de analiza a apei dar nu a fost nevoie .Din greseala am pus in bolul animalutelor mele , Denis si T-cat Felix, apa de robinet. La un moment dat mi-au dat de inteles ca le este sete.

“Pai, aveti apa acolo, de ce nu beti?” Apoi mi-am adus aminte ca nu le-am pus apa de la filtru.Dupa ce am schimbat apa cu cea de la filtru , animalutele mele au baut apa cu pofta.

Reactia lor este mai cel bun indicator care intrece orice buletin de analiza de la D.S.P. 😛

Acum toata lumea este multumita 😛 eu am liniste si numai trebuie sa dau banii pe apa plata, iar restul familiei este bucuroasa ca bea apa de calitate.

Ce cadou mai bun am putea face prietenilor si familiei de Paste? Daca ne gandim la sanatatea noastra, cred ca merita investitia.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr