Unul din copiii care vin la mine la terapie mi-a dat sa citesc o scrisoare scrisa de mama lui catre sotul ei  plecat in strinatate.Scrisoarea suna astfel:

Dragul meu,

Stiu cat este de greu sa stai departe de noi si sa lucrezi zi si noapte. Nu am avut de ales, fiindca ne doream casa noastra, iar tu a trebui sa accepti postul din Irlanda fiindca ti-au asigurat si cazarea si mesele gratuit. Mereu am fost mandra de tine ca esti mare mester in constructii si in urma ta se-nalta locuinte, blocuri, catedrale sau muzee.

Iti amintesti ce mult au plans copiii cand te-am condus la aeroport si mi s-a frant inima ca trebuia sa te tii tare pentru ei. Nici eu nu am plans, desi explozia de lacrimi era pe punctul de a izbucni in orice moment.

Nici nu ne-am intors bine acasa, cand cei mici m-au intrebat iar de tine, iar eu le-am spus ca te intorci de sarbatori cu bratele pline de daruri pentru noi.

Cel mare s-a asezat la birou si a inceput sa caute in cel mai mare magazine online de profil ceasuri barbati.M-am asezat si eu langa el si am privit ore in sir bijuteriile:ceasuri de mana.Erau acolo mii de modele originale, frumoase si rezistente, cu carcasa din otel inoxidabil, cu bratarile si cadranele in toate culorile universului.3

-Caut cel mai frumos si cel mai bun ceas de mana pentru tata mi-a spus. Am vorbit cu fratele meu si toti banii din pusculita ii dam sa-l asteptam cu un ceas de mana sub brad,fiindca isi doreste asta. Stii ti-am scris nu ca sa-i tradez si sa-ti fac cunoscuta surpriza lor inainte de vreme, ci ca sa stii ce copii minunati avem. Oricat ti-ar fi de greu, sa stii ca merita sa aiba casa lor si tot ceea ce-si doresc. Cesul urmeaza sa-l primim zilele acestea, deci te asteapta, iar ei sunt foarte foarte cuminti.

Ne este greu fara tine si ne rugam sa zboare timpul si sa radem iar impreuna ca in vremurile bune!”

 

Am  fost impresionat de incarcatura  emotionala a acestei scrisori.M-am intrebat :oare cate familii sunt dezmembrate din cauze economice?