Costumul este articolul vestimentar specific barbatilor, acesta fiind singurul articol vestimentar care ofera eleganta si rafinament barbatilor. Pentru ca acesta sa poata fi purtat in cat mai multe ipostaze este necesara achizitionarea unui costum casual. Spre deosebire de un costum clasic cel casual imbina eleganta cu relaxarea, fiind alegerea perfecta atunci cand vrei sa arati foarte bine din punct de vedere vestimentar dar doresti sa te simti cat mai relaxat in acesta. Pentru a purta corect costumul casual trebuie respectate o serie de reguli, cateva dintre cele mai importante fiind urmatoarele:

  • Cu toate ca un costum casual poate fi purtat si fara folosirea unei cravate este necesara purtarea uni astfel de accesoriu vestimentar alaturi de un costum casual. Pentru ca nu vorbim despre un costum clasic, cravata utilizata alaturi de costumul casual poate avea un aspect mai relaxant.
  • Ceasul de mana este un alt accesoriu care nu trebuie sa lipseasca din tinuta vestimentara care printre altele cuprinde utilizarea unui costum casual barbatesc. Acesta trebuie sa aiba fie un design clasic fie un design casual.
  • Atunci cand sunt purtate costume barbati casual trebuie sa acorzi o mare atentie sosetelor pe care le porti pentru ca acestea pot strica aspectul vestimentar pe care il obtii prin purtarea unui costum. Pentru ca acest lucru sa nu se intample se recomanda purtarea sosetelor de culoare neutra.
  • Incaltamintea pe care o porti este un alt lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand porti un costum casual. Avand in vedere ca vorbim despre un costum foarte versatil si incaltamintea pe care o porti poate fi foarte versatila. Cu toate acestea trebuie evitata purtarea adidasilor sau a tenisilor atunci cand este purtat costumul barbatesc casual.

Pentru a afla mai multe informatii despre costumul barbatesc casual dar si pentru a afla informatii despre retetar cocktailuri acceseaza site-ul celor de la coolosophy.ro