Iti doresti o atmosfera care sa exprime un aer traditional, insa in care poti imbina cu succes elemente moderne? Stilul de design interior clasic-modern poate fi cel mai potrivit pentu tine!

Acesta este, de fapt, un substil, care a aparut in urma dorintei de un decor cu linii clasice, mai usor si mai simplu de obtinut. Astfel, elementele de baza s-au pastrat, intr-o forma reinventata, si au fost adaugate detalii contemporane. Foarte multe persoane apeleaza la o astfel de amenajare, mai ales pentru ca poate fi adoptata chiar si in incaperi mai mici, cum sunt cele specifice apartamentelor. Daca te atrage ideea, citeste in continuare si vezi cum poti obtine efectul dorit la tine acasa!

Iata care sunt caracteristicile unei amenajari clasice, cu elemente moderne

 

  •        Mobila

Piesele de mobilier din lemn masiv sunt cele mai potrivite, chiar si intr-o amenajare mai moderna. In general, in stilul clasic original, acestea sunt ornamentate cu motive florale, cursive, pentru infrumusetare. Se pastreaza aceste caracteristici si in prezent, pentru orice incapere a casei. De exemplu, iti poti achizitiona un birou din lemn ca in reviste, mai ales daca esti freelancer sau daca ai obiceiul de a conduce afacerile din propria locuinta! Din sufragerie nu trebuie sa lipseasca o biblioteca masiva, o canapea comoda, tapitata cu materiale fine, masuta de cafea deosebita si un set de fotolii autentice! In dormitor, patul si noptierele trebuie sa alcatuiasca un ansamblu complet, iar primul trebuie sa aiba dimensiuni generoase, pentru un confort sporit!

Chiar si in bucatarie si in baie poti adopta un astfel de stil in amenajare. Achizitioneaza rafturi suspendate pentru bucatarie, ori piese inalte, care pot ascunde, de exemplu, frigiderul, si o masa cu scaune la care poti cina alaturi de persoanele dragi. Alege mobila pentru baie din lemn masiv, pe care o poti face la comanda, pentru a se potrivit la fix cu dimensiunile incaperii!

 

 

  •        Paleta de culori

In trecut, in stilul clasic se foloseau foarte mult accentele aurii, pentru pereti si mobilier. In prezent, acestea sunt mai putin utilizate ori inlocuite de culori neutre, la fel ca celelalte nuante din locuinta. Asadar, poti folosi alb, bej, maron brun, pasteluri, dar si nuante mai puternice, precum albastru turcoaz, burgundy sau galben.

Peretii sunt, de obicei, deschisi la culoare, iar accentele constau in draperii, perne decorative, tapiteria canapelei sau a fotoliilor, si accesorii.

 

  •        Pardoseala

Pardoseala clasica era fabricata din placi ceramice de mari dimensiuni sau din lemn masiv, insa, in prezent, acestea pot fi inlocuite de parchet ce imita aspectul celui din urma. Este o varianta mai ieftina, care are insa acelasi efect deosebit!

  •        Corpuri de iluminat

Desi un candelabru cu pietre pretioase poate fi prea pretentios pentru un decor cu un aer modern, poti folosi un model reinventat, ce pastreaza aceeasi forma, insa are linii mai simple, un design de actualitate. De asemenea, aplicele de perete si veiozele cu abajur sunt foarte potrivite!

  •        Decoratiuni

Obiectele decorative ideale intr-o amenajare clasica, cu accente moderne, sunt vazele cu flori, plantele in ghivece ceramice, ramele foto deosebite, tablourile si sculpturile!

 

Nu uita: intr-un decor clasic, simetria este foarte importanta, asa ca tine cont de acest lucru. De asemenea, in sufragerie, piesele de mobilier trebuie sa fie orientate spre un punct central, precum un semineu (chiar si unul decorativ) sau biblioteca (unde poti aseza si televizorul, ascuns in momentele in care nu este folosit).