Mobila pentru camera copiilor poate fi o adevarata provocare. Fie iti place tie si lor nu, fie o iei nepotrivita varstei, iar copilul nu se bucura de ea. In ultimii ani, creatorii de mobila au inceput sa depuna eforturi vizibile atat in realizarea mobilei pentru copii, cat si in tot ce inseamna marketing. In ziua de azi exista mobila copii de calitate pentru orice varsta: pentru nou-nascuti, pentru prescolari, scolari sau adolsecenti. Exista piese de mobilier unice ce te pot “ajuta” sa le creezi un spatiu unic, in care acestia sa isi petreaca timpul cu drag. Trebuie sa stii ca este extrem de important ca aceasta incapere sa fie cat mai confortabila si cat mai mult pe placul celor mici. Asta datorita faptului ca atunci cand cei mici nu sunt la scoala, isi petrec cea mai mare parte a timpului aici. In aceasta camera dorm, in acesta camera se joaca, in aceasta camera isi fac temele si isi primesc prietenii in vizita. Pe langa un aspect placut, in stransa armonie cu personalitatea celor mici, camera trebuie sa fie si extrem de functionala. De aceea, este cel mai indicat sa cauti mobilier de calitate superioara, care sa satisfaca atat dorintele tale de functionalitate, cat si dorintele copilului sau copiilor in materie de design.

De ce sa alegi mobila online?

Motivele sunt simple. Fata de un magazin normal, site-urile care ofera mobila pentru copii prezinta marfa mult mai diversificata. Pe site poti gasi si sute de produse, lucru imposibil intr-un magazin normal din cauza lipsei de spatiu. In plus, adesea poti gasi preturi mai mici decat in magazine. Asta deoarece un magazin online nu plateste chirie si nici prea multi angajati. Fiind mobila luata direct de la furnizor, nu mai sunt adaugate prea multe adaosuri si la tine vor ajunge produsele la preturile cele mai acceptabile. In plus, daca cumperi de anumite sume vei avea parte si de transport gratuit. Un magazin serios, care se respecta, nu iti va oferi numai mobila de calitate. Inclusiv transportul va fi facut in cel mai profesionist mod. Produsele vor veni ambalate cat se poate de bine si fiecare piesa sau bucata de mobila va fi la locul ei. In plus, in ambalaj vei gasi si instructiunile de montare acolo unde este cazul.

Mobila de calitate se va recunoaste chiar si de catre un neinitiat. In special cand vorbim despre copii, mobila trebuie sa aiba finisaje de calitate, culori atractive, marginile nu trebuie sa fie ascutite, sertarele sau usile trebuie sa aiba anumite sisteme de siguranta pentru a evita ca cei mici sa isi prinda degetele, imbinarile sa fie foarte bine facute pentru a nu se dezmembra usor si multe alte lucruri. Paturile, de exemplu, trebuie sa fie joase sau prevazute cu bare de protectie astfel incat sa se evite incidente neplacute. Atunci cand alegem mobila pentru camera copiilor trebuie sa acordam o atentie mult mai mare decat in cazul mobilei pentru restul locuintei.

De asemenea, trebuie sa tinem cont de design. Piata abunda de modele inedite, inspirate chiar din povestile preferate ale celor mici. Cand micutul inca nu isi poate exprima parerea, vom alege, desigur, in functie de tematica camerei. Insa, dupa ce copilul va mai creste, ar fi bine sa ii cerem parerea. Nu numai ca va avea o idee clara despre cum isi doreste sa arate mobilierul, ci se va simti implicat si asta inseamna foarte mult pentru psihicul copilului. Alegeti amandoi tematica incaperii, culorile, piesele de mobilier. De aceea, cel mai bine este sa vizualizati impreuna site-ul cu mobila pentru copii, astfel incat sa aveti de unde alege.

Trebuie sa alegi mobila rezistenta si versatila. Aici iar se vede diferenta intre mobila adultilor si cea a copiilor. Ai doua optiuni: ori alegi o mobila care sa ii fie utila celui mic pana in perioada adolescentei, ori schimbi mobilierul in fiecare etapa de crestere. Niciuna dintre optiuni nu este gresita. Fiecare decide in functie de buget si de gusturi personale. Ca un sfat: daca alegi mobilier specific camerei adolescentilor pentru un copil mic, decoreaza camera incat sa  fie amuzanta si sa cuprinda o gama de culori vesele si placute.

Anul acesta este la moda mobila pentru copii, in culori cat mai vii. De asemenea, pentru cei mici, mobila cu logo-uri si personaje Disney, cu masini, castele si asa mai departe reprezinta un must. Cumpara inainte de toate piesele principale de mobilier precum patul, sifonierul si biroul, iar apoi, in functie de posibilitatile financiare si de spatiul de care dispui. Poti completa camera cu bancute pentru copii, care se dovedesc a fi si locuri fantastice de depozitare a jucariilor sau comode perfecte pentru lenjeria celor mici.

Piata abunda in modele si oferte. Tu trebuie sa te asiguri ca faci cea mai buna alegere atunci cand vine vorba despre cel mic. Felul in care ii vei amenaja camera ii va influenta intreaga personalitate si ii va asigura o dezvoltare armonioasa.