Este considerata una dintre cele mai raspandite, dar si cele mai invalidante probleme de sanatate ale secolului nostru, deoarece atunci cand apare face dificila desfasurarea oricarei activitati care necesita concentrare sau atentie. Vorbim despre durerea de cap. Medicina traditionala foloseste diferite tipuri de medicamente pentru a trata durerile de cap. Asta inseamna ca, pentru a imbunatati starea de sanatate si a scapa de durerile de cap, cei care sufera de o asemenea afectiune trebuie adesea sa ia unul sau mai multe medicamente, intr-o inevitabila „dependenta” care, pe termen lung, poate tensiona grav ficatul si otravi corpul. Cu toate acestea, exista o alternativa si aceasta se numeste acupunctura. Pentru o tulburare dureroasa care compromite calitatea vietii, cum ar fi cefaleea, existenta unei terapii alternative la medicamente, dar la fel de eficienta, este de o mare importanta. Mai ales atunci cand problema este cronica, cu atacuri dureroase de 1-2 ori pe saptamana si dureaza mai mult de 24 de ore, beneficiile unei cure complet naturale sunt evidente. Iniante de a face o programare tratament acupunctura, trebuie sa stii unele lucruri despre beneficii si cine poate sa se bucure de aceasta terapie alternativa.

Exista dovezi stiintifice clare ca acupunctura este mai eficienta in migrena decat analgezicele luate atunci cand durerea este acuta. Dar adevarata stire este ca  acupunctura este la fel de eficienta, si chiar mai mult, ca medicamentele recomandate pentru profilaxie, adica cele pe care le luam in fiecare zi pentru a avea mai putine atacuri. Pe scurt, a face acupunctura este mai bine si chiar recomandat, si nu doar pentru ca nu exista efecte secundare. 

Acupunctura este o disciplina medicala care consta in inserarea unor ace de metal foarte subtiri, sterile si de unica folosinta, in stratul de piele.

Dovezile stiintifice despre acupunctura si migrena au fost publicate chiar in anumite reviste de specialitate, unele dintre acestea fiind puncte importante de referinta pentru informatii corecte in domeniul sanatatii, pregatirea, mentinerea si promovarea accesului la inovatiile terapeutice.

In acest articol vom afla asadar:

-Cum functioneaza vizita la un medic specialist in acupunctura?

-Acupunctura este, de asemenea, foarte eficienta pentru durerile de cap cu tensiune cronica?

-Cefalee si sarcina? Acupunctura este esentiala, deoarece femeile insarcinate in general nu pot lua medicamente?

-Oricine poate beneficia de acupunctura?

-Copiii pot merge la sedinte de acupunctura?

-Cine poate practica acupunctura?

Cum functioneaza vizita la un medic specialist in acupunctura?

Dupa o discutie obisnuita, in care pacientul spune totul despre durerea de cap, i se pun intrebari mai axate pe medicina traditionala chineza. Acupunctura priveste intregul corp. Este important ca medicul care ii trateaza pe cei care au dureri de cap sa stie cum dorm, cum digera, cum se simt, ce dispozitie au si asa mai departe, deoarece acupunctura functioneaza prin reechilibrarea functiilor fiziologice ale corpului. Dupa anamneza, se va trece la tratamentul propriu-zis cu acupunctura. Sedintele dureaza aproximativ 30 de minute si se face una pe saptamana, cu exceptia primelor doua saptamani in care fac patru sedinte. Un tratament complet pentru o migrena dureaza intre 8 si 10 saptamani. Rezultatul tinde sa dureze in timp. Sesiunile de rapel pot fi facute ocazional pentru a mentine rezultatul.

Ace, sterile si de unica folosinta, sunt plasate in diferite puncte ale corpului. De obicei se face un tratament al acelor locale adiacente si distale. Vor exista unele ace pe cap si gat, dar si pe maini si picioare sau in functie de modul in care reteaua de puncte de acupunctura este coordonata. De fapt, tratamentul nu este acelasi pentru toata lumea. Da, are puncte de baza valabile pentru toata lumea, dar apoi, in functie de situatia care trebuie reechilibrata, unele ace vor fi pozitionate in puncte diferite. Acupunctura este deci un medicament personalizat.

Acupunctura este, de asemenea, foarte eficienta pentru durerile de cap cu tensiune cronica?

Da, este eficient si pentru durerile de cap cu tensiune cronica si cu frecventa mare de atacuri. De asemenea, in acest caz, sedintele sunt efectuate una pe saptamana, si de doua ori in primele doua saptamani. Prin urmare, tratamentul dureaza opt pana la zece sedinte, in functie de pacient.

Cefalee si sarcina? Acupunctura este esentiala, deoarece femeile insarcinate in general nu pot lua medicamente?

In 70% din cazuri, femeile care sufera de dureri de cap cu tensiune cronica sau migrene nu au atacuri in timpul sarcinii sau in timpul alaptarii. Cu toate acestea, in restul de 30% din cazuri, este solutia optima, deoarece trateaza fara probleme si nu are efecte secundare.

Oricine poate beneficia de acupunctura?

Practic oricine poate beneficia de acupunctura. Trebuie sa acordam o atentie deosebita persoanelor care iau medicamente pentru diluarea sangelui, adica anticoagulante. Apoi, sunt cei care se tem sa nu fie intepati cu ace, desi medicii care au experienta stiu cumsa vorbesca cu pacientii astfel incat sa ii linistesca si sa practice tratamentul cu usurinta. In primul rand trebuie sa li se spuna ca acupunctura nu este dureroasa. Introducerea acului de catre maini experte nu se simte. Apoi, acupuncturistul stimuleaza acul si aceasta stimulare poate provoca putina durere, o greutate, un soc, dar acupuncturistul explica intotdeauna ce se intampla.

Copiii pot beneficia de acupunctura?

Desigur, chiar daca problema ii priveste adesea pe parinti. Sa spunem ca de la varsta de zece ani tratamentul este simplu. Cand copiii sunt mai mici, sunt facute in general tehnici intermediare, cum ar fi presopunctura, acupunctura cu laser, pe scurt, tratamente prin care pielea nu este patrunsa.

Cine poate practica acupunctura?

Prin lege, numai medicii pot face acest lucru, in urma studiilor de specialitate. La Acupunctura Bucuresti vei intalni astfel de medici, care iti vor oferi cele mai bune tratamente. Suna acum pentru a face o programare!