Asa cum parintii decid soarta copiilor, apartinatorii decid soarta batranilor care depind de ei. Cand parintele decide sa isi dea copilul la after school sau la gradinita cu program prelungit o face in interesul acestuia. Iata ce sta la baza unei astfel de decizii, cu toate ca tatal si mama isi iubesc copilul mai mult decat lumina propriilor ochi:

-parintii nu pot sta cu el, fiindca trebuie sa lucreze si sa castige cat mai multi bani. Banii ii asigura copilului jucarii frumoase, mancare buna, cele mai bune conditii de viata. Nimic nu se face fara bani.

-in institutia respectiva, copilul este supravegheat de personal cu experienta si calificare, aflandu-se in siguranta in acel loc.

-fara educatie, viitorul copilului nu este asigurat.

-stand cu copii de aceeasi varsta, micutul socializeaza si se va adapta usor in societate mai tarziu.

De multe ori suntem obligati sa luam deciziile corecte, chiar daca ne vine greu sa facem acest lucru. Ni se rupe inima sa lasam copiii dimineata la crese sau gradinite si sa ii vedem cu lacrimile pe obraji, dar nevoia de bani si nevoile copilului au prioritate, asa ca nu avem cale de mijloc.

 

La fel trebuie sa procedeze apartinatorii cu batranii pe care ii au in grija.

Un batran lasat singur este vulnerabil si va fi expus bolilor, accidentelor, infractorilor. Ce pot face apartinatorii sa il stie la adapost?

1. Sa ii caute un loc la cele mai bune camine de batrani din tara. Exista azile de lux, in care bunicii nu duc lipsa de nimic si se simt ca intr-un permanent concediu. Cateodata ne dorim si pentru noi acea vacanta fara sfarsit cu mesele pline si curatenia perfecta din camere, fara ca noi sa depunem nici cel mai mic efort, in afara de a pastra ordinea care se face zilnic. Noi, cei care suntem inca tineri, putem sa muncim si suntem datori sa muncim, dar batranii au dreptul sa fie rasfatati fiindca au peste 35-40 de ani de munca.

2 Sa se informeze cu privire la conditiile din acel camin si sa mearga sa il viziteze sau sa citeasca referintele online si sa vizioneze galeria foto.

Dupa cum nu ne ducem copiii la orice gradinita, chiar daca platim mai mult, parintii si bunici trebuie dusi intr-un loc sigur, renumit prin calitatea ingrijirilor si prin amabilitatea si priceperea personalului.

Tatonarile trebuie sa aiba loc cu cel putin cateva luni inainte de ducerea acestora la azil, ca apartinatorii sa fie siguri ca ii lasa pe cei dragi in siguranta.

In prezent, cele mai cautate camine private de batrani, renumite pentru luxul pe care il ofera pacientilor pot fi vizionate online, accesand urmatoarea adresa de internet a firmei https://www.senior-center.ro.

Aici am invatat eu ce asteptari sa am dela un camin de lux. Iata lista completa:

1. Atmosfera linistita de care batranii au nevoie. Caminele prezentate mai sus nu sunt asezate langa calea ferata, aeroport sau strada intens circulata, ci foarte aproape de padure. Aici nu exista poluare de niciun fel, nici chimica, nici fonica. Bunicii nostri nu suporta vacarmul, mai ales ca mai trag un pui de somn in timpul zilei si acesta nu trebuie sa fie tulburat.

2. Supravegherea permanenta atat a bunicilor sanatosi, cat si a celor care isi petrec viata in pat sau in scaunul cu rotile. Ochii personalului sunt atintiti asupra pacientilor de aici, dar si sistemul de monitorizare video este functional. Evident ca si colegii de camera anunta personalul, daca observa ca se petrece ceva ciudat cu batranul de alaturi.

La acest capitol se adauga si posibilitatea de a primi ingrijire medicala pe loc. La azilele de lux private exista medici si asistenti special angajati ca bunicii sa primeasca ingrijiri, tratamente, trimiteri si salvare sa mearga in centrele de primiri urgente, daca situatia impune acest lucru.

3. Hrana asigurata. Sigur ca nu te simti multumit sa stii ca bunicul sau parintele tau mananca orice, ci iti doresti sa ai incredintarea ca mancarea este foarte buna, sanatoasa, in cantitati suficiente si servita ireprosabil.

4. Piscina, parc plin de flori, sali de socializare si biblioteca. Miscarea asigura sanatatea bunicilor nostri, iar lectura supletea mintii si bogatia sufletului.

Toate acestea si multe alte lucruri in plus le gasesti in caminele Senior-center. Aici li se organizeaza mese festive batranilor nostri dragi si este adus si un preot care sa spovedeasca si sa faca o slujba. Oamenii isi pot pastra credinta, se pot distra si petrec in voie ca la ei acasa.

De ziua de nastere sunt sarbatoriti de colegii lor si au prilejul sa sufle in lumanarile de pe tort, sa se aranjeze inainte si sa solicite masini care sa ii duca in oras.

Ii iubim pe cei care ne-au dus in brate, s-au ocupat de educatia noastra si ne-au dat tot ce este mai bun! Ne implicam activ sa le oferim o viata in siguranta si lipsita de griji si nu ar trebui sa ne simtim vinovati ca nu ii luam la noi sau nu ne ducem sa stam cu ei, fiindca ar putea sa fie foarte nefericiti ca nu stim sa ii ingrijim cum se cuvine si sa comunicam asa cum vor cu ei.

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr