buchet-de-irisi

Saptamana trecuta, prietenii mei din Clubul Psi au postat o serie de povestiri cu titlul “Irisi”.

Din motive de oboseala cumulata si lipsa de insiratie, nu am reusit sa le urmez exemplul desi aveam “material” cu care sa ilustrez cele cateva randuri pe care le-as fi scris.

Ascultand de sfatul unui prieten, mi-am revenit si am zis ca ar fi pacat sa nu scriu despre irisii din casa.

Plimbandu-ma cu blanosii mei prin cartier , printre vanzatorii stradali care isi fac veacul in zona noastra de actiune, am vazut la o batranica niste flori azurii foarte frumoase.

Cum trebuia sa am grija ca teroristii mei sa nu isi spuna parerea despre marfa nimanui printr-o ridicare picior, ii smuceam in dreapta si in stanga (mai ales pe Yorky, ca Junior sta langa mine fiind depedent de lesa scurta care il ajuta la mers),pentru a salva aparentele, m-am aratat interesat de frumoasele flori ale batranicii.

– Ce frumoase sunt!
– Da’ sa vezi ce bine miros , maica.

Mutand lesele intr-o mana, am luat un buchet si le-am mirosit.Aveau o mireasca deosebita, usor dulceaga dar foarte placuta.

– Le dau ieftin, puiule, doar 1 leu buchetul.
– Dar ce flori sunt?
– Sunt irisi de salbatici.La culeg de pe camp.

Intelegand ca as multumi mai multe persoane prin gestul de ale cumpara, am inceput sa ma scotocesc prin buzunarele blugilor.Am gasit 5 lei si am cumparat cele patru buchete ale femeii.

A dat sa imi dea restul dar i-am spus ca poate o voi gasi alta data si voi cumpara atunci buchetul lipsa.

– Sa iti Dumnezu sanatate, puiule.
– Si dumneavoastra tanti.

Ajungand in fata blocului, doua buchete le-am pus in hamul lui Yorky iar doua le-am timut in mana in timp ce il luam pe Junior in brate pentru a urca scarile pana in apartament.

Am fost intampinat cu zambete deoarece York intrase deja in casa.

– Vaiiiii, ce frumoas miros miros !!

Irisi salbatici

In timp ce florile erau aranjate in vaza, iar eu aduceam apratul foto, simteam ca eram urmarit de trei perechi de irisi luminosi ca niste lanterne.O pereche erau galbeni, una era maron si alta pereche neagra.

Vioi si pusi pe sotii, ma urmeareau cu interes, asteptand fiecare sa isi primeasca deliciile.Cateii isi asteptau urechea uscata de porc pe care urmau sa o molfaie cateva zile, iar pisoiul , batonul de carnita….Stiind ce urmeaza, s-au lasat foyografiati, fara a opune rezistenta 😛

In ordinea executarii fotografiior, iata-i pe posesorii celor mai frumosi irisi din casa 😛

Yorky

Junior

Thomas