In 4 Octombrie se celebreaza Ziua Mondiala a Animalelor. Sarbatorirea acestei zile a inceput in anul 1931, in Florenta, cand Organizatia Internationala pentru Protectia Animalelor atragea atentia asupra animalelor aflate in pericol dar aducea si un omagiu Sfanntului Francisc din Assisi (1182-1226).

Din 1945 , aceasta zi devine o sarbatoare mondiala dedicata tuturor animalelor sub patronajul sfantului despre care se spune ca putea vorbi si comunica cu animalele.In aceasta zi ce aminteste de canonizarea Sfantului Francisc din Assisi, Biserica Catolica binecuvanteaza animalele de tot felul, ziua find un prilej pentru cei care detin animale de companie sa poata merge cu acestea la biserica pentru a fi sfintite de preoti.

In aceasta zi, mai mult decat in oricare alta din an, trebuie sa ne aducem aminte ca toate vietuitoarele , animalele cu stapani sau ale strazii trebuie respectate.Respectandu-le pe ele ne respectam pe noi

O asemenea zi nu putea trece neobservata la mine in casa.Prin bunavointa celor de la Bofonel.ro am reusit sa fac un cadou celor doi blanosi ai mei . Cadoul consta intr-un medalion elegant , in forma de os care are pe o parte inscriptionat textul:”Daca m-ai gasit intra pe Bufonel.ro” ,iar pe verso este scris un cod unic care daca este introdus pe site ofera toate datele mele de contact (nume, telefon , adresa , oras, ID-ul de Messenger ,Skyoe si Facebook).Pe cat de elegant, pe -atat de util.

La asa medalioane a trebuit sa cumpar zgardite pe masura.Cei doi blanosi latratori au primit zgarzi maron cu tinte argintii iar blanosul maiunator a primit (cu toata impotrivirea mea) o zgarda de culoare roz ( cica se asorteaza cu blanita lui) cu clopotel sa stim unde e.

S-au innoit toti dar parca ma mustra constiinta ca el nu are medalion.Am incercat sa o dreg inscriindu-i pe York si Junior la concursul de pe Bofonel dar din pacate timpul a fost prea scurt si am obtinut 51 de voturi.Nu imi ramane decat sa ii cumpar lui Thomas o inimioara, dar mai incolo ca acum sunt falit πŸ™‚ Nu imi dau seama cum de am uitat de el cand isi face atat de bine simtita prezenta (ataca, sparge, muta tabouri din loc, intra in bucataria vecinului) πŸ˜›

Priviti ce mandri sunt cu noile medalioane si zgardite πŸ˜›

Junior & York

Medalioane

Medalioane

Zgarda cu medalion

Junior

York

Junior

York

Thomas