Am avut ocazia sa strabat mai multe zone turistice ale Romaniei si peste tot am gasit acelas aspect nedorit: iresponsabiilitatea unor asa zisi turisti si lipsa lor de bun simt.Niciodata, pana acum cand vedeam gunoaiele lasate de unii in cele mai frumoase zone, nu le-am fotografiat din jena.

De aceasta data m-am gamdit :”De ce sa-mi fie mie jena de nesimtirea altora? Daca eu am fost in stare sa car peturile de plastic 100 de km pentru a le putea arunca la pubela , altii de ce nu pot face acest lucru? ” De lene, din comoditate sau nepasare fata de mediul inconjurator, din indolenta sau din mentaliatea aceea idioata “Dupa mine, potopul”

Nu am sa-i inteleg niciodata pe cei care lasa resturile menajere stricand imaginea muntilor si a padurilor noastre, nu am sa-i inteleg nici pe aceia care isi scrijelesc numele pe scoarta unor copaci, carora le-au trebuit zeci de ani sa ajunga la maturitate, ca sa fie ciuntiti de niste inconstienti, gen: “Nuti +Nelu = Love” …

Ma intreb, in cazurile acestea pe cine sa dau vina? Pe mentalitatea oamenilor, pe lipsa de cultura si educatie sau este vorba, doar de o uriasa nepasare?

Oxigen, ecologism , natura, incalzire globala, zone protejate, inseamna acestea ceva pentru unii concetateni ai nostrii?

Din pacate , cred ca nu si este atat de pacat…

Natura a fost atat de darnica cu noi, dar nu pretuim deloc creatile ei.

Sa speram, ca generatile care vin din urma vor pretui mai mult natura si o vor proteja asa cum se cuvine.

Este o utopie?

Poate , dar speranta moare ultima…

Pana la viitoarea poastre va dooesc “Toate cele bume !”

Gunoi 1

Gunoi 2

Gunoi 3

Gunoi 4