Intreaga lume crestina sarbatoreste astazi intrarea lui Issus in Ierusalim.Dupa cum ne spune cartea lasata de apostoli El a fost primit in marele oras de multimea adunata sa-L vada cu ramuri de palmier.Acea zi a fost numita Duminica Florilor sau Floriile (Palm Sunday , Palmsonntag, Palm dimanche sau Virágvasárnap).

Cred ca in ceea ce priveste palmierii, fiecare regiune geografica s-a adaptat la conditiile de mediu astfel ca, in aceasta duminica unii duc ramuri de salcam la slujba , altii au ramuri de maslin, cires ,cei ce reusesc merg cu ramuri de palmier sau chiar flori obisnuite spre a fi sfintite in biserica. Se spune ca aceste ramurele sfintite aduse in casa le umplu de bunatate spirituala si sanatate.

Unele flori sfintite si pastrate peste timp ne ajuta sa trecem peste momente dificile (o floare din aceasta luata in buzunar a ajutat pe multa lume la examen)….

Tot azi aceia care poarta nume de flori sau derivate din numele florilor sunt sarbatoriti.Viorel, Florica, Lacramioara, Pansela, Liana, si alte zeci de astfel de nume..Cum s-a dat dezlegare la peste aceste persoane pot sa isi serbeze zilele onomastice fara a incalca postul Pastelui.

Ziua de azi marcheaza si inceputul “saptamanii patimilor”.De luni fiecare zi are o semnificatie deosebita fiind zile premergatoare celei mai mari Sarbatori crestine :aceea a Pastelui , a noptii tainice in care Moartea a fost invinsa prin Invierea Spiritului, a noptii in care intreaga lume a fost mantuita printr-o singura Jertfa.
Urmeaza o saptamana in care toti trebuie sa dovedim ca ne putem auto-intrece devenind mai buni, mai profunzi , mai intelepti…

La multi ani celor ce poarta nume de flori!!!

Florii Fericite !!
Happy Palm Sunday!
Glückliche Palmsonntag !!
Boldog Virágvasárnap !
Bonne Palm dimanche !!

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr