Foto cameraPasiunea mea pentru fotografie a inceput de cand eram un pustan.La vremea aceea era un hobby costisitor din cauza ca un film avea 22 de pozitii si se gasea destul de greu.

La o vizita a unchiului meu din Germania (avea un echipament foto de te durea bila, cu obiectiv cat un tun), vazand ca tot dadeam tarcoale gentii lui fotografice si imi stresam bnicul sa imi dea aparatul sau Agfa sa fac cateva cadre, mi-a dat un aparat Kodak, simplu dar eficient.

Eram atat de mandru de cadoul nesperat incat in mai putin de doua ore am epuizat filmul.

Ma ptinse microbul si a doua zi am luat la rand toate magazinele de profil sa caut film fotografic.Am gasit la magazinul de vis-a-vis de restaurantul “Cina”, unde mi-am cheltuit toti banii de buzunar pe patru filme.

Mi-am fotografiat prietenii , animalele, scoala…Trebuia sa le duc la developat ceea ce era ceva mai greu de realizat fiind o treaba mai scumpa pentru buzunarul meu.Mi-am pus filmele la pastrare si am asteptat.

La un moment dat am realizat ca tatal meu avea un prieten a carui sotie lucra la un studio foto.Cel din Balcescu.M-am invartit in jurul doamnei respective, i-am pus cateva intrebari inteligente, asa ca doamna m-a invitat la atelier.

Eram incantat.Pentru prima data calcam in zona din sapatea unui studio fotografic.Erau trei angajate,: una developa, una retusa pozele (mi se parea deosebit de migalos ce facea doamna respectiva, cum cauta greselile si le indrepta cu pensula), si una servea clientii si facea fotografii. Mi-am petrecut vacanta de vara acolo.

I-am spus de filmele mele, doamna spunandu-mi sa le aduc la developat.Nu le-am mai gasit, ca un tsunami mama mea facuse curat si mi le aruncase. “De unde sa stiu eu ce erau alea? Era dezordine…”Am cautat in gunoi , degeaba….Maama mea si curatenia ei ….

Eram atat de suparat ca tatal meu si Opa, mi-au luat ambii cate trei filme, din pacate nu se potriveau la aparatul meu.

Abia peste un an am reusit sa refac cateva ipostaze prietenilor mei. De pe atunci aveam o reticenta in a ma lasa fotografiat. Imi placea sa fac poze , dar nu sa apar in ele.

Dupa Revolutie , in aceeasi locatie, alti prieteni de familie si-au decshis un studio foto .Iar aveam acces la tot ce se realiza acolo.Tehnica evoluase, aveau primul aparat care facea fotografii pentru noile buletine, pasapoarte, permise de conducere.Poza facuta la ora 10 , era gata la ora 15.

Acolo mi-a fost dat sa vad cum se face un pictorial. Domnul Bileg facuse o duzina de fotografii artistice cu Manuela Harabor, pe atunci actrita in Timisoara.Am asistat la crearea acelor fotografii, sorbind din ochi modelul si mutand luminile….A fost o experienta unica.

Cand au aparut aparatele digitale mi-am luat un Kodak , facea fotografii de 3 megapixeli.Apoi m-am luat un Canon cu 6 megapicxeli , pentru ca in przent sa am un Sony, semiprofesional.

Cu aceste aparate am inceput sa imi imbinatatesc tehnica realizand mii de fotografii .Spatiul ocupat de acestea, ocupa un hard si 20 de DVD-uri.

In luna noiembrie a anului trecut, Daliana de pe Phtografics impreuna cu Valeriu Costin de pe Dungha photography si echipa de la Two cents about Romania, au realizat un concurs.Concursul se numea “Toamna 2012″”.

Am participat si eu cu o fotografie si spre surpriza mea am fost recompensat cu o mentiune.Am fost mai mult decat incantat, ma simteam foarte bine, o oarecare mandrie razbatea in intreaga mea fiinta 😛

Iata ce am primit prin posta 😛

Diploma

Tabloul Fotografie

Tablou si diploma

Si fotografia initiala.

Fotogrrafia pentu concurs (3)