Intr-una din incursiunile mele in Sibiu am vizitat Muzeul Brukenthal.

Dupa cum am mai amintit in descrierea vzitei mele in muzeu cand am realizat ce comori se ascund acolo, mi-au trecut prin minte toate scenele din filme care redau subtilizarea unor opere de arta, de la “Cum sa furi un milion” pana la “The Thomas Crown Affair” cu Pierce Brosnan.

Veti spune”Pacatosul !! La ce se gandea el?” Recunosc ca m-am gandit , dar m-am limitat doar la atat 😛 Si totusi cum sa iau acasa minunatele tablouri ale colectiei incepute de excentricul baron??

Cu aparatul foto. A costat cam mult(100 ron) , dar a meritat.

Colectiile sunt fascinante, de scene de vanatoare, la cele cu tenta religioasa, am intalnit tot felul de curente si pictori. Incepand cu ce cei germani si austrieci,italieni, olandezi si flamanzi pana pictori romani.

Pot vorbi multe despre colectiile aflate in muzeu, dar ceea ce doresc sa scot in evidenta in acest articol, sunt portretele de femei prezentate in diversele colectii.

Toate sunt deosebite, de la doamnele din inalta societate , pana la raeancutele pictate. Au o frumusete aparte, care ne ofera o oglinda ale acelor timpuri si statutul acestor doamne in societate.

Mi s-a parut interesant sa vad cum a evoluat in in timp stilul si gratia “eternului feminin”.
Am selectat cateva care mi-au placut.


Pictura de Gheorghe Tattarescu

Pictura de Mişu Popp

Pictura de Theodor Benedikt Sockl

Pictura de Arthur Coulin

Pictura de Nicolae Tonitza

Pictura de Justus Suttermans

Pictura de Martin Meytens cel Tânăr

Mai cateva frumoase care ne surad pline de cocjetarie, dar unde nu cunosc maestrul care le-a pictat si care a dat sansa ca ele sa fie admirate la sute de ani dupa ce au fost muze.Din pacate site-ul Muzeului Brukenthal este intr-o permanrnta transformare fiind zgarcit in informatii.Ne intampina intr-una din salile de receptie
.

Se afla in incaperea ce adaposteste “Arta Romaneasca”

Frumuseti mai sunt, de fapt, toate exponatele din acest muzeu merita privite cu atentie si admirate.

Pentru cei ce doresc sa viziteze muzeul intrarea este de 5 ron, fotografii amatori plateau 100 ron, iar cei profesionisti intre 300-500ron .

Daca din intamplare va aflati in Sibiu, va sugerez sa nu il ratati.

Postarea se adreseaza rubricilor “Happpy Weekend” si Life in Pictures.