Romanii-au-talentDespre finala de la “Romanii au talent” se va scrie mult, pe bloguri si in ziare , asa ca nu am sa insist asupra ei.

Nu m-am mai uitat la acest show de cand mi s-a parut ciudat ca se voteaza aiurea..La aceasta editie m-am uitat pe sarite, reusind sa cuprind ceea ce ma interesa.

Ideea e ca o data ajunsi acolo, pentru participanti este ca si cum s-ar  lansa de-a binelea, concurentilor li se schimba viata.

Omul care a castigat astazi, isi merita premiul. Nu pentru ca l-am votat , sau pentru ca sunt un iubitor de animale, si de caini in special, ci pentru ca este extrem de greu sa faci ceea ce a reusit el, cu cei trei blanosi ai lui.

Este extrem de greu sa realizezi ceva pe scena cu un singur caine, dar cu trei….. Trebuie sa exista o relatie speciala intre om si cainii sai pentru a putea crea un moment artistic in care sa iti conduci prietenul patruped doar cu ochii si cu gesturile mainilor, cu limbajul trupului.

Ca sa ajungi la o asemenea performanta trebuie sa iti cunosti bine cainele si sa il iubesti suficient de mult pentru a-i castiga increderea….Acesti caini, ca aproape orice caine, fac aceste lucruri in mod neconditionat, pentru ca asa li se pare lor firesc .

De cate ore de antrenament este nevoie pentru a realiza un moment liric in care sa para ca patrupezii fac balet (in felul lor)??In spatele unei asemenea realizari se ascund ore de munca , chiar daca , pentru cei din exterior pare o joaca.

Mi-a placut ca Bruno Iacobet nu si-a pus cainii sa faca tumbe sa acrobatii ci a fost mai “uman” iar dresajul a pus accentul pe focalizarea atentiei animalelor, a intelegerii acestora, si nu pe abilitatile lor fizice.Poate ca acest lucru a facut ca momentul sa fie mai special.

Va sugerez sa le urmarim evolutiile celor patru 😛

Premiul este al celor trei catei care au executat momentele artistice dar si ale “coregrafului”…

Selectii

SamifinalaFinala

Bruno Icobet si gasca

Postarea se adreseaza si rubricii Happy Weekend.