Din cate stiam, poporul roman este considerat pasnic. De-a lungul istoriei, acest popor, a dovedit ca are mai mult abilitati de aparare decat manifestari expansioniste.

In ultimul timp am remarcat o crestere a violentelor ( nu urmaresc stirile de la ora 17),dar printre picaturi am remarcat ca se inmultesc actiuni precum jefuirea de banci, bancomate, caserii Lotto, case de amanet , case de pariuri, ca sa nu vorbesc de furtul (devenit banal) de portofele din buzunarele, nu tocmai pline, ale cetatenilor.

Macar daca s-ar fura de la cei avuti, dar tot bietii pensionari sunt victimele, cele mai sigure si mai vulnerabile, din aceasta perioda de inflorire sociala pe care tocmai o traversam.

La aceste violente, adaug violenta verbala folosita de politicieni, pe post program de guvernare, in campania electorala pentru fotoliul de la Cotroceni.

Daca pana nu demult furturile erau comise pentru capatuiala, acum, am inceput sa cred ca acestea se realizeaza din disperare.

De ce ?

Pentru ca avem din ce in ce mai multi someri, facturile sunt ridicate iar oamenii sunt in prag de disperare.

Am spus oamenii?

Oh nu !! Unii oameni.

Cei 625.000 de someri declarati oficial, in septembrie, la care adaugam 6,187 milioane de pensionari…..iar acest lucru se intampla nu doar din cauza crizei economice, ci si a inabilitatii celor din adminastratie de a creea un program de redresare economica, de incurajare a exportului, de ajutorare a intreprinzatorilor mici si mijlocii in vederea creerii sau macar a pastrarii locurilor de munca existente.

Acesti oameni constituie target-ul celor care vor incearca sa le obtina votul in noiembrie.

Vulnerabili, saraci,la limita subzistentei, vor fi victimile cele mai sigure ale promisiunilor fara suport real al politicienilor, constituind patura cea mai disciplinata, care va merge la vot.

In ce tara traim, oameni buni ?

Incepem sa aducem cu „Mizerabilii” lui Hugo…

money