Zilele trecute vorbeau cu o colega de serviciu careia i-au murit ambii parinti despre generozitatea lor care au presimtit ca se vor stinge de tineri.

-Mama mi-a zis sa nu plang, fiindca de acolo, de sus va fi foarte mahnita, sa ma vada suferind si sa nu ma imbrac in negru un an. Daca ar fi vorba de alegerea ei, si-ar dori sa nu ma imbrac deloc, dar cum lumea te judeca, sa port doliu cateva saptamani si atat. Singura ei dorinta era sa ii aduc flori, cele mai frumoase flori funerare de la Sympathyflowers.ro fiindca toata viata elevii au rasfatat-o cu cele mai frumoase flori.

Am vorbit mult despre delicatetea sufleteasca a mamei sale, care, cu toate ca avea o forma rara si avansata de cancer, s-a ferit de fiica ei pana in ultima clipa sa nu provoace suferinta si neliniste.

Facea chimioterapie, ii cazuse parul si purta peruca, dar fiicei i-a spus ca asa ii place sa poarte „un par” perfect coafat, fiindca nu mai are timp sa il aranjeze pe al ei.

-Am sufletul impacat, mi-a spus, fiindca le-am indeplinit toate dorintele. Mama era o femeie mandra si se bucura de cate ori elevii ei ii aduceau flori exotice, flori rare si colegii din cancelarie se mirau de ele, iar eu i-am comandat COROANA FUNERARA TRANDAFIRI, SANTINI, ORHIDEE.

A vorbit o jumatate de ora cu maxima recunostinta despre cei care au ajutat-o sa ii aduca mamei si tatalui cele mai frumoase coroane, despre Sympathyflowers.ro. Cu o zi inaintea inmormantarii s-a trezit ca uitase complet de flori. Capela era plina de coroane si de flori de la generatiile de elevi, dar mama nu avea flori de la ea.

Cineva a sfatuit-o sa intre pe site-ul florariei Sympathyflowers.ro fiindca acolo va gasi ce cauta. Nu dorea ca mesajul de adio si de multumire pentru toata iubirea pe care i-a acordat-o si pentru toata grija sa fie scris pe o coroana banala, cum erau cele din oraselul lor micut.

Acasa, cand si-a amintit vocea blanda a mamei, cum a rugat-o sa-i promita ca nu va plange si ca nu i se va frange sufletul de durere si-a amintit numele florariei si a inceput sa caute coroana aceea unica menita sa ii fie pe plac mamei obisnuite sa primeasca cela mi rare, proaspete si alese flori de la elevii sai.

Asa a descoperit ea exemplarul acela de lux, din trandafiri, santini si orhidee, lucrata cu migala si pricepere. A comandat-o la ora 19, iar a doua zi, la ora 11 coroana era dusa la capela.

Era atat de frumoasa, incat s-a vorbit mult despre ea si cei de fata au spus ca parca mama colegei mele a zambit in sicriu, cand coroana a fost dusa la capela.

Cum sa nu zambeasca destinatarii, cand sunt atat de frumoase, parfumate discret, din flori proaspete si culori perfect asortate?

Partea frumoasa a acestei povesti stiti care este? Si acum, cu ocazia marilor sarbatori religioase, colega mea intra pe site si comanda jerbe de vis pentru parintii ei.

Coroanele comandate de ea rezista pe morminte pana la 3 saptamani si i se pare ca parintii scot degetele din morminte sa mangaie florile si buzele sa ii multumeasca…