Portile batante joaca un rol fundamental in siguranta unei case, deoarece o protejeaza de intruziunile nedorite. Putem spune ca poarta este primul obstacol cu ​​care trebuie sa se confrunte un posibil hot in timpul incercarii de acces. 

Aceasta premisa ne face sa intelegem cat de mult a avea o poarta este un factor esential atunci cand decidem sa mergem sa locuim intr-o casa noua si tocmai din acest motiv portile trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici: functionalitate, sunt practice si ofera sigurata. 

Vasta gama de produse de pe site-ul https://www.s-metal.ro/porti-batante ofera produse de calitate, la preturi fara concurenta! 

Avand in vedere cererea mare si aparitia tehnologiei in secolul XXI, sectorul portilor automate s-a dezvoltat intr-o asemenea masura incat si-a creat propria piata. 

Pana in prezent, exista 2 tipuri de porti si acestea sunt: porti batante si porti glisante.

Imaginati-va ca veniti acasa dupa o zi de munca, ploua, nu vreti sa faceti nimic mai mult, dar sunteti fortati sa iesiti din masina pentru a va deschide poarta si a merge acasa. Cele 30 de secunde de ploaie pot distruge sfarsitul zilei.

Acum imaginati-va aceeasi situatie, dar cu o telecomanda care va permite sa controlati de la distanta deschiderea si inchiderea portii.

A avea o poarta automatizata va va imbunatati calitatea vietii, iar automatizarea portii este o operatiune care nu necesita o anumita pierdere de timp. Nu este un secret faptul ca o poarta automata din partea din fata proprietatii voastre este o modalitate excelenta de a imbunatati securitatea.

O poarta automata de pe aleea voastra va restrictiona accesul vehiculului si al pietonilor la proprietatea personala. Aceasta inseamna ca voi, familia, casa si bunurile vor fi in siguranta. 

Unul dintre beneficiile nepretuite ale portilor automate ale drumului este siguranta. In primul rand, daca vii acasa noaptea tarziu, poti deschide poarta din siguranta propriei masini. 

In al doilea rand, daca aveti copii mici, o poarta automata ii va impiedica sa rataceasca pe drum sau sa alerge o minge in traficul care se apropie. De asemenea, va tine oamenii si animalele nedorite departe de copilul dumneavoastra. 

Si in al treilea rand, daca aveti un animal de companie, cum ar fi un caine, o poarta automata de acces (impreuna cu un gard) va poate pastra animalul de companie pe proprietatea voastra. De asemenea, poate preveni intrarea altor animale in curtea personala.

Daca confidentialitatea este o preocupare, o poarta automata de acces este o investitie excelenta. Asta va impiedica intrarea masinilor pe aleea voastra si a oamenilor de a intra in curte. Acest lucru va poate ajuta sa reduceti riscul de furt si sa reduceti capacitatea oamenilor de a vedea in casa voastra. 

Daca nu sunteti familiarizati cu termenul de „atragere a atentiei”, inseamna practic cat de bine arata proprietatea personala pentru oamenii care stau pe strada. O poarta automata  poate imbunatati dramatic aspectul general al proprietatii voastre si, prin urmare, va poate atrage atentia. 

Daca decideti sa va vindeti proprietatea intr-o zi, daca aveti o poarta automata de acces, va creste valoarea proprietatii. O poarta este o caracteristica importanta care poate atrage potentiali cumparatori datorita beneficiilor sale functionale, precum si a atractiei estetice. 

Instaland o poarta automata, agentia de asigurari va poate reduce primele de asigurare. Companiile de asigurari sunt constiente de avantajele acestor tipuri de porti si de modul in care acestea va pot imbunatati securitatea.

In plus fata de imbunatatirea esteticii spatiilor exterioare ale casei sau companiei clientilor vostri, portile automate ofera, de asemenea, o securitate mai buna decat cele actionate manual.

Aceste consideratii sunt cele care vor influenta tipul de porti automate pe care alegeti sa le instalati, dar la fel face si aspectul peisajului si alti factori care va ofera optiunea de a folosi fie portile culisante, fie cele batante.

Portile automatizate ofera proprietarilor de case sau terenuri o securitate mai buna fata de cele manuale din mai multe motive. De exemplu, nu este nevoie sa iesiti dintr-un vehicul la intrarea intr-o proprietate, iar un sistem automatizat de poarta tine poarta bine inchisa. Cand se ia in considerare alegerea tipului de poarta automata de instalat, unul dintre avantajele celor glisante este ca au o amprenta mai mica si necesita mai putin spatiu pentru a functiona. Daca nu sunteti sigur, puteti solicita ajutorul unui expert. De exemplu, Portcullis este o companie specializata in porti glisante si ar putea ajuta cu sfaturi daca ati lua in considerare instalarea portilor glisante.

Deoarece portile batante trebuie sa se deschida spre exterior, vecinatatea imediata a portii trebuie pastrata in permanenta libera pentru ca bariera sa se deschida asa cum ar trebui. Problema cu acest lucru este ca pot exista restrictii, cum ar fi aspectul peisajului din jurul portii sau cat de aproape este intrarea de strada. Modul in care se deschid portile batante automate inseamna ca, de asemenea, nu pot fi instalate intr-o zona inclinata, in timp ce portile glisante ofera mai multa flexibilitate si vor ocupa mai putin spatiu in afara proprietatii. Un alt avantaj pe care il au portile glisante automate fata de cele batante este ca sunt si mai eficiente si mai sigure de utilizat. Majoritatea portilor batante vor folosi invariabil mai multa putere in comparatie cu miscarea simpla de alunecare ceruta de rivalii lor si, desi portile culisante necesita pastrarea sinelor in orice moment, mecanismul este de obicei instalata langa limita unei proprietati, unde exista un contact minim.