De mic, imi dispacea profund, sa vad cum unul din clasa a VIII-a venea si il caftea pe un coleg de-al meu din clasa a- II-a.Nu suportam, ma bagam si eu in seama , ca apoi s-o capat si eu.

Tot de mic copil am o antipatie fata de autoritati , sau mai bine zis de anumite practici ale acestora,.

Pe scurt : nutresc o antipatie fata de Politie si Jandarmerie.

Bun , treaba asta s-a consolidat in timp, din niste observatii directe la unele fapte vazute de-a lungul timpului.

Mentionez ca Politia nu a avut treaba cu mine 😛 deci in mod normal nu ar trebui sa nutresc asemenea sentimente fata de cei care au ca motto “To Serve and Protect” (asta la americani, la noi nici nu stiu daca avem asa ceva, un motto sau ceva,se pare ca si la inspiratie suntem pe dinafara)

Se poate spune ca eu vedeam militieni si ca as putea sa ma insel.

Dar NU. Am eu dreptatea mea si am sa va povestesc, ce ma face sa nu imi schimb parerea fata de aceasta Instutie a statului roman.

Deci, locuiesc intr-o o zona comerciala a Timisoarei, cu cinci banci , cu sase case de pariuri, magazine de tot felul , dar si cu mici vanzatori de produse agroalimentare, vanzatori alcatuiti din batranele pensionare, care iau din gradina proprie ,cativa morcovi sau hrean , ca sa isi mai suplimenteze veniturile, si asa foarte scazute.

Okay, pana aici nimic impresionant.

Vine razia!! Vin vreo 15- 20 de jandarmi condusi de un gradat si le ia pe sus pe babutele, care evident nu pot dispare asa de repede, ca au probleme de sanatate, le confisca “marfa” adica: trei morcovi, patru legaturi de leustean si o legatura de hrean.
Ce imi repugna mie, este faptul ca sunt luate cu brutalitate de parca ar fi infractori , “most wanted”, iar ei copoi foarte “macho”.

Buun, sa zicem ca incalca legea si nu au autorizatie. Le dau si o amenda, poate mai mare ca pensia ,ca deh, isi fac datoria, dar………

Intre acele femai in varsta , sta si cate un smecher, care ce credeti ca face? Vinde tigari netimbrate, deci contrabanda , din cate stiu eu.

Stiti ce fac jandarmii cu acel cetatean? Nimic. De ce?

Pentru ca se intalnesc pe o strada laturalnica (care intamplator e in fata blocului meu), si isi iau “dreptul”, adica cetateanul care vinde “Winston” si mai stiu eu, ce tigarete , in mod ilegal, marca banul gradatului, iar jandarmilor le da tigari.

Si atunci eu sa nu ma revolt? Cand vad, de unde incepe coruptia? Sa am respect?

Poate sunt vinovat de tainuire, dar cui sa spun?

Imi pare rau, ca nu am putut, sa ii fotografiez in flagrant.

In ce tara traim…dar nu stiu de ce ma mai mir……

Image and video hosting by TinyPic