Jocurile pe calculator au devenit din ce in ce mai populare o daca cu aparitia calculatoarelor personale iar dupa dezvoltarea mediului online acestea s-au extins si pe internet sub forma jocurilor online.

Daca la inceput jocurile erau simple, in format 2D si cu actiuni limitate, in zilele noastre companiile de gaming dezvolta in fiecare zi noi metode si incearca sa gaseasca noi idei de jocuri. Dar exista numerose jocuri vechi care au ramas la fel de indragite de oameni chiar si dupa multi ani de la aparitia acestora deoarece au avut un impact major asupra populatiei atunci cand au aparut.

Ne amintim cu placere de jocurile copilariei pe care, desi nu le intelegeam pe deplin, le jucam pentru amuzament si pentru ca ni se pareau super interesante si pe care si acum le mai jucam cand dispunem de timpul si de conditia necesare. Pentru noi baietii cele mai indragite jocuri sunt cele cu masini sau care implica condusul.

Exista diverse site-uri unde putem gasi astfel de jocuri si unde le putem juca direct, fara a fi nevoie sa ne inregistram sau sa facem alte demersuri. Un astfel de site este hepy.ro unde gasim numeroase jocuri cu masini online adresate oricarei categorii de varsta. Oricine se poate relaxa cu un joc de drag-uri sau curse de masini, chiar si impreuna cu un prieten, unele jocuri avand optiuni pentru 2 jucatori.

Unele dintre jocurile pe care le gasim aici sunt preluate dupa alte francize de succes, serii de filme sau desene animate: Cars, Ben 10, GTA, jocatorii fiind nevoiti sa indeplineasca anumite conditii penru a iesi invingatori. In fiecare joc suntem supusi la noi provocari si experiente care ne pun la incercare indemanarea, spiritul de observatie si capacitatea de a lua decizii. Putem invata sa conducem un autobuz, un tir sau chiar un tractor, sa parcam corect sau sa indeplinim diverse sarcini.

Aceste jocuri au intr-o anumita masura si un rol educational pentru cei mici ajutandu-i sa-si dezvolte unele abilitati si deprinderi si sa se distreze copios in acelasi timp iar noi cei mari ne putem alatura lor pentru a ne bucura impreuna de un joc clasic captivant.