Ca toti impatimitii de internet si calculatoare am sii o lista impresionanta de Messenger.

Prietenii mei virtuali cu care dialoghez zilnic sunt draguti si saritori.Vorbesc cu unii zilnic , cu altii cand se nimereste.

Cum este normal, fiecare are un mod unic de a “vorbi”, in functie de personnalitate fiecare din ei se diferentiaza prin expresile pe care le au, prescurtarile si emoticonele folosite.

Ce observ in ultimul timp ?

Stau si amuz cum unii din prietenii mei, care relationeaza prin Messemger, incep sa aibe stereotipii verbale comune, incep sa foloseasca aceleasi emoticoane si uneori chiar aceleasi prescurtari. Practic le preiau unul de la altul.

Si eu care credeam, pana nu demult ca doar ticurile verbale, sunt contagioase 😛

Pe mine inca nu m-am surprins preluand de la altii, nu prea folosesc prescurtari ca nu imi plac, am doar cateva emoticoane preferate.

Pana unde am ajuns cu tehnica,mai demult mi-aspus cineva ca nu concepe sa scrie un text fara emoticoane, ceea ce mi se pare putin ingrijorator ,deoarece rolul acestor smilley’s este acela de a reda stari emotionale in mod rapid.

Consider totusi ca ele nu au ce cauta pe o lucrare scrisa pentru scoala sau aiurea. Omul trebuie sa aiba capacitatea de a-si exprima sentimentele prin descrierea acestora verbal, scris sau prin exprimarea lor naturala.

Messenger