Tehnica de sablare cu nisip este o metoda raspandita de curatare a diferitelor tipuri de depuneri de pe suprafete. Tehnica presupune indepartarea acestor depuneri folosind nisip sablare care este un material dur si eficient in special in cazul depunerilor dificile.

Pentru a face posibil acest tip de curatare este nevoie de un echipament de sablare profesional si de nisip sablare de calitate si cu granulatie corespunzatoare. In plus, este nevoie de un operator experimentat care sa puna in valoare toate acestea.

Nisip sablare, un material cu proprietati excelente de curatare a suprafetelor

Desi acest nisip de sablare este un material ecologic si prietenos cu mediul inconjurator, acest lucru nu inseamna ca operatorul echipamentelor nu trebuie sa isi ia masuri de precautie. Acesta trebuie sa poarte un echipament de protectie si sa utilizeze echipamentul de sablare in conditii adecvate. Compania trebuie sa puna la dispozitia operatorului tot ceea ce este nevoie astfel incat sablarea sa se realizeze in cele mai optime conditii.

Sablarea cu nisip este o metoda preferata de majoritatea companiilor care se ocupa cu sablarea deoarece in comparatie cu alte metode este una dintre cele mai avantajoase din punct de vedere al costurilor si nu numai. Intregul proces in care se utilizeaza nisip sablare consta in proiectarea particulelor de nisip cu ajutorul aerului pe suprafata vizata pentru curatare.

Cu ajutorul acestui nisip de sablare si a echipamentelor de sablare se pot curata suprafete din lemn, sticla, marmura, piatra, caramida, beton sau structuri metalice. Prin utilizarea acestui nisip sablare se pot obtine rezultate foarte bune iar partile afectate de diferite depuneri dificile sunt eliminate in cel mai scurt timp. Reuseste sa curete eficient depunerile de rugina de pe suprafetele metalice si poate indeparta cu succes depunerile de vopsea intarita, grund sau coroziune.

Procesul de sablare are loc rapid si se realizeaza foarte simplu. Insa, pentru a obtine rezultatele despre care am vorbit este necesar ca operatorul sa fie experimentat si sa cunoasca foarte bine modul in care are loc acest procedeu.

Sablarea cu nisip o metoda de curatare a suprafetelor cu multe avantaje

Daca este sa se realizeze o comparatie intre procesele manual si sablarea cu nisp, atunci aceasta din urma este cea mai eficienta din punct de vedere al timpului alocat. Suprafetele vor fi curatate eficient si uniform fara sa fie necesar sa se revina pentru o a doua curatare. Chiar si locurile greu accesibile pot sa fie curatate cu ajutorul acestei metode inovatoare.

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, operatorul echipamentului de sablare cu nisip trebuie sa isi ia toate masurile de precautie, sa poarte echipament de protectie intrucat Praful inhalat sau in contact cu ochii poate sa creeze probleme de sanatate. Este extrem de important ca pentru fiecare sablare in parte sa se utilizeze echipamentul de protectie fara nici o exceptie. Operatorul trebuie sa fie un specialist si sa optimizeze cantitatea de nisip sablare utilizat pentru fiecare process de curatare in parte.

Daca doriti sa utilizati nisip sablare de inalta calitate si care sa corespunda din toate punctele de vedere chiar si celor mai inalte standarde alegeti sa colaborati cu companii care pot sa va ofere toate aceste lucruri.